Stiri

Cele mai importante motive pentru care sa folosesti internet banking

Tehnologia a evoluat mult si in prezent nu mai este necesar ca cei care au carduri sa mearga si sa stea la cozi pentru a face plati si transferuri bancare. Pentru ca exista optiunea de internet banking platile se vor face acum in cateva clickuri sau in cateva atingeri de ecran. In felul acesta este mult mai usor ca toti utilizatorii de servicii bancare sa se bucure de cele mai importante avantaje oferite de internet si de tehnologie. 

Cei care folosesc internet banking pot plati online prin transfer bancar pentru orice produs sau serviciu

Anumite magazine online nu au integrate agregatoare de plati, insa cele mai multe astfel de magazine online permit plata cu cardul prin transfer bancar. Avand internet banking nu mai este nevoie ca utilizatorul sa mearga la banca pentru a face platile si este suficient sa apeleze la aplicatia pe care de cele mai multe ori o vor avea instalata pe telefonul mobil pentru a plati rapid. Astfel, serviciile de internet banking sunt cele care ajuta la reducerea timpului pierdut la cozi si de cele mai multe ori transferul se va face rapid, in cateva minute. 

Internet banking ajuta la transferuri rapide catre rude si prieteni

O familie care are copilul plecat la studii in alt oras trebuie sa ii trimita acestuia periodic bani. Fie ca este vorba de banii de cazare, fie ca este vorba despre banii de buzunar sau pentru alte costuri si cheltuieli, transferul prin aplicatie ramane cea mai simpla metoda. Atunci cand parintii lucreaza in fiecare zi la program de 8 ore este posibil ca niciodata sa nu prinda banca deschisa pentru a face depuneri si transferuri la ghiseu, ceea ce inseamna ca optiunile de internet banking pot fi singura solutie pentru ei.

De asemenea, pentru a ajuta rapid o ruda care are nevoie sau un prieten, transferurile pot fi facute chiar si la miezul noptii si banii vor intra imediat a doua zi in contul destinatarului. Daca s-ar folosi transferurile la ghiseu, banii pot ajunge la destinatar mult prea tarziu. 

Costurile sunt mai mici pentru transferuri prin internet banking

Un alt avantaj este faptul ca sunt costuri mai mici implicate in transferuri. Cele mai multe banci ofera un numar de transferuri cu comision zero, in timp ce pentru cele care depasesc acest numar, costurile sunt mult mai mici decat comisionul de la ghiseu. In felul acesta, este mult mai usor sa se faca plati si viramente cu costuri reduse. Este lesne de inteles de ce se intampla asa. In cazul operatiunilor de la ghiseul bancii se ia in calcul si salariul personalului, care este mai mare decat costurile pe care banca le suporta pentru intretinerea platformei de e-banking. 

Avand in vedere toate aceste informatii, toti utilizatorii de smartphone ar trebui sa foloseasca astfel de servicii care le vor usura cu mult viata si ii vor ajuta sa diminueze cheltuielile pe operatiunile facute la sediul bancii si timpul pierdut astfel.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *