Stiri

Efectele negative ale intalnirilor online

In prezent, oamenii au multe posibilitati atunci cand cauta partener; Unul dintre ele este site-urile de intalniri specializate care ofera posibilitatea de a intalni si contacta persoane cu interese si hobby-uri similare cu ale noastre.

Exista o gama larga de site-uri de acest tip pentru diferite profiluri de utilizator, barbatii fiind cei mai frecventi pe aceste pagini de intalniri online. Dar in aceasta lume tehnologica cu o gama larga de posibilitati, nu este intotdeauna totul pozitiva, deoarece exista o latura psihologica de care nu beneficiem intotdeauna. Aici va aratam cateva.

Putina interactiune cu lumea reala

O echipa de psihologi nord-americani a efectuat o analiza a intalnirilor online si a concluzionat ca poate distorsiona perspectivele si asteptarile unei persoane in asa fel incat sa reduca posibilitatea de a construi o relatie de succes in viitor. Comoditatea oferita de internet si site-urile de intalnirile online precum Twitter.com, woosex.net, match.com etc. poate face ca o persoana sa nu poata interactiona cu o alta persoana in lumea reala, deoarece tind sa fie nesigura in situatii care implica participarea lor fizica reala. 

Imagine falsa 

Prin intermediul internetului, oamenii pot adopta orice fateta sau personalitate, proiectand o imagine falsa fata de ceilalti utilizatori, ajungand in punctul de a se convinge ca asa sunt, pierzandu-si esenta reala si declansand o stima de sine scazuta. Onestitatea nu este legata de acest tip de intalniri, pentru ca, in general, ai tendinta sa minti pentru a atrage atentia celeilalte persoane, creand asteptari false si generand virtuala neincredere.

Sentimente ranite

Cele mai citite articole

Intalnirile online evita generarea de sentimente ranite, adica oamenii tind sa mentina acest tip de „relatie” pentru ca nu vad sau nu simt daune evidente ca intr-o relatie reala.

Stima ta de sine ar putea scadea

Potrivit New York Post, oamenii, in special barbatii, care folosesc Tinder si platforme de intalniri ca acesta au mai multe sanse sa experimenteze o stima de sine scazuta. Cercetarile arata, de asemenea, ca intalnirile online ar putea creste increderea in sine, in special in randul femeilor, care primesc adesea mai multe accesari, aprecieri si mesaje corecte decat barbatii. 

Te poate face pretentios

Pe site-urile si aplicatiile mele de intalniri, veti face clic pe o bifa sau veti glisa spre dreapta daca va place cineva, sau veti face clic pe un X sau veti glisa spre stanga daca nu va place. Ceea ce veti vedea despre o potentiala potrivire este de obicei fotografia, varsta, numele si locatia lor. Nu sunt prea multe informatii si iti bazezi alegerile mai mult pe aspect. Studiile arata ca intalnirile online pot face oamenii pretentiosi, asa ca o fotografie proasta si s-ar putea sa fii omis. Cand suntem pe laptop-uri, iPad-uri sau telefoane, avem un ecran si kilometri intre noi si persoana pe care glisam, asa ca probabil ca avem mai multe sanse sa facem judecati rapide. Cu toate acestea, in persoana, cu cineva privindu-ne in ochi, este mai probabil sa le oferim beneficiul indoielii.

Interpretari gresite

Discutiile cresc deoarece tonurile sunt interpretate gresit, propozitiile nu sunt pe deplin intelese sau exista o tensiune mai mare deoarece comunicarea este mai lenta decat directa.

Cele mai citite articole