Diverse

Care sunt cele mai recomandate si cele mai nepotrivite locuri unde poti monta un termostat de ambient?

Pentru a te bucura de facturi de incalzire cat mai mici, este recomandat, ca pe langa centrala termica, sa alegi unul dintre tipurile de termostate de ambient, caci acestea sunt foarte utile , atat pentru mentinerea celei mai bune temperaturi in locuinta ta, fie ca este ziua sau noaptea, dar si pentru scaderea costurilor necesare incalzirii luna de luna.

   Totusi, pentru a functiona intr-un mod cat mai eficient, este necesar sa se aiba in vedere locul unde acest termostat va fi montat.

  In cele ce urmeaza, vei afla unde trebuie pozitionat un termostat pentru maxim de eficienta:

Unde este cel mai potrivit loc pentru a monta termostatul de ambient?

  Un termostat de ambient are rolul de a citi temperatura din spatiul unde este instalat, iar mai apoi, in functie de aceasta, sa o aduca la valoarea pe care ai stabilit-o atunci cand ai programat termostatul.

  Acesta este si motivul pentru care devine foarte important locul este pozitionat, caci altfel, temperatura pe care o va citi nu va fi foarte relevanta.

  Este important ca termostatul de ambient sa fie montat undeva in centrul locuintei tale, eventual in una dintre incaperile unde petreci cel mai mult timp, caci in acest fel, iti vei putea asigura confortul necesar.

  Astfel, daca living-ul este camera unde petreci cea mai mare parte a zilei, atunci cand esti acasa, atunci acesta este si locul cel mai potrivit pentru a monta termostatul.

Unde nu trebuie niciodata sa montezi un termostat?

   Daca ai decis sa achizitionezi un termostat de ambient, atunci este necesar sa tii cont de urmatoarele sfaturi, astfel incat sa te poti bucura de eficienta maxima si de o functionare cat mai optima a acestuia. Prin urmare:

  • Nu trebuie niciodata montat in zone unde poate fi atins de razele soarelui, caci astfel, temperatura pe care o va inregistra va fi mai mare
  • Chiar daca petreci mult timp in bucatarie, acesta nu este cel mai potrivit loc pentru a monta un termostat, caci temperatura de aici este aproape mereu mai mare si nu prezinta nici o relevanta
  • Nu monta termostatul langa ferestre sau usi, caci datorita curentilor de aer prezenti sau a soarelui care strabate geamul, termostatul nu isi va indeplini in mod corect rolul si nu te vei bucura de reducerea facturii de incalzire.
  • Holul este, de asemenea, un spatiu unde termostatul nu are ce cauta, atat datorita faptului ca nu petreci timp acolo si temperatura inregistrata nu este relevanta, dar si pentru ca, aici, curentii de aer vor modifica mereu temperatura, datorita faptului ca deschizi si inchizi mereu usile de la dormitoare sau pe cea de la intrare.

  Cea mai buna idee este aceea de a tine cont de stilul tau de viata, de tabieturile tale, de zonele din locuinta unde petreci mai mult timp, iar asa, vei stii care este cel mai bun loc unde poate fi montat termostatul.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *