International

Cele mai importante 11 obiective turistice din Egipt

Egiptul este o țară cu o istorie și o cultură bogată care atrage turiști din întreaga lume cu celebrele sale obiective turistice. De la monumentele antice, la minunatele plaje de-a lungul coastei Mării Roșii, Egiptul oferă o varietate de experiențe pentru vizitatori. Iată care sunt cele mai importante obiective turistice din Egipt:

Piramidele din Giza – cele mai căutate de turiștii care merg în vacanțe în Egipt

Piramidele din Giza, inclusiv cea mai faimoasă, Piramida lui Khufu (cunoscută și sub numele de Piramida lui Cheops), sunt cu siguranță cele mai iconice obiective turistice din Egipt. Cei care caută pachete avantajoase de vacanțe Egipt, pornesc de la ideea de a vizita în primul rând piramidele și ulterior celelalte obiective turistice. Aceste structuri masive au fost construite acum mai bine de 4.500 de ani și sunt considerate una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice. Vizitatorii pot explora piramidele și pot admira Sfinxul, o statuie masivă cu cap de om și corp de leu, situată în apropiere.

 Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egipțean din Cairo găzduiește una dintre cele mai impresionante colecții de artefacte și antichități egiptene din lume. Aici puteți vedea faimoasele comori din morminte regale, mumii, obiecte funerare, și celebrele bijuterii ale lui Tutankhamon. Cu o istorie care se întinde pe mai multe mii de ani, acest muzeu oferă o privire captivantă în civilizația egipteană antică.

Valea Regilor – o călătorie pe malul Nilului

Valea Regilor, situată pe malul vestic al Nilului, a fost locul de înmormântare pentru mulți dintre faraonii Egiptului Antic. Aici puteți explora mai multe morminte, inclusiv cel al lui Tutankhamon, și puteți admira picturile murale și artefactele din aceste complexe subterane impresionante.

Luxor și Templul lui Karnak

Luxor este un oraș situat pe malul estic al Nilului și găzduiește unele dintre cele mai importante situri arheologice din Egipt. Templul lui Karnak este unul dintre cele mai mari complexe de temple din lume și este dedicat zeului Amon. Aici, puteți admira coloanele masive, statuile și hieroglifele care decorează acest sit extraordinar.

Croaziera pe Nil – relaxare și liniște

O croazieră pe Nil este una dintre cele mai populare și pitorești modalități de a explora Egiptul. De-a lungul râului, veți putea admira peisaje rurale pitorești, temple antice, sate tradiționale și orașe istorice. Croazierele pot varia în lungime și pot include oprirea la obiective turistice importante de-a lungul Nilului.

Tempul lui Abu Simbel

Cele mai citite articole

Situat în sudul Egiptului, la granița cu Sudanul, Tempul lui Abu Simbel este un monument uimitor construit de faraonul Ramses al II-lea în secolul al XIII-lea î.Hr. Templul este cunoscut pentru cele patru statui masive ale lui Ramses al II-lea sculptate în stâncă, care stau la intrarea în templu.

Plajele de-a lungul Mării Roșii

Egiptul este cunoscut pentru plajele sale spectaculoase de-a lungul coastei Mării Roșii, în stațiunile populare precum Sharm el-Sheikh, Hurghada și Dahab. Aici, turiștii pot să se bucure de scufundări spectaculoase, snorkeling, sporturi acvatice și relaxare pe plajă.

Oazele din Deșertul Sahara

Egiptul nu este doar despre istorie și antichități; țara oferă și oportunități de explorare a unor peisaje spectaculoase din deșert. Oazele din deșertul Sahara, cum ar fi Oaza Siwa și Oaza Bahariya, sunt locuri minunate pentru a experimenta viața în deșert și pentru a vă relaxa în izvoare termale naturale. Aceste oaze pitorești sunt puncte de reper importante pe harta culturală a Egiptului și au fost locuri de întâlnire și de refugiu pentru secole.

Mănăstirea Sfânta Ecaterina

Situată la baza Muntelui Sinai, Mănăstirea Sfânta Ecaterina este una dintre cele mai vechi mănăstiri în funcțiune din lume. A fost fondată în secolul al VI-lea și găzduiește o colecție impresionantă de manuscrise și artefacte istorice. Vizitatorii pot explora mănăstirea și pot admira priveliștea impresionantă a Muntelui Sinai din apropiere.

Canalul Suez

Canalul Suez este una dintre cele mai importante realizări ingineresti din lume și reprezintă o cale vitală pentru comerțul mondial, legând Marea Mediterană de Marea Roșie. Vizitatorii pot admira acest miracol al ingineriei și pot observa trecerea navelor prin ecluzele sale.

Bazarurile și Piețele din Cairo

Pentru o experiență autentică a culturii și a vieții de zi cu zi în Egipt, nu ratați o vizită la bazarurile și piețele din Cairo, cum ar fi Bazarul Khan el-Khalili. Aici puteți cumpăra suveniruri, haine, bijuterii și produse tradiționale, precum și să savurați delicii culinare locale.

Egiptul este o țară bogată și diversă, cu mult mai mult de oferit decât celebrele sale piramide și temple. Cu obiective turistice care variază de la situri arheologice antice până la minunatele sale peisaje naturale, Egiptul este o destinație fascinantă pentru explorarea istoriei și a culturii sale unice.

Cele mai citite articole