Stiri

Cum faci sa minimalizezi pe cat posibil pierderile atunci cand investesti?

Multi oameni fac greseala de a investi bani fara a avea experienta si fara a intelege cum functioneaza bursa de valori. De aceea, ei nu se vor bucura de beneficii, iar acest lucru ii va descuraja din a mai incerca sa investeasca pe viitor. 

Pentru a evita astfel de situatii, cel mai intelept lucru pe care o persoana il poate face este sa aplice pentru un program de tipul curs investitii bursa, unde vor invata ce trebuie sa evite si ce trebuie sa tina minte atunci cand fac investitii. 

Nu-ti neglija investitiile, indiferent ca o duc bine sau nu 

Toata lumea urmareste evolutia investitiei sale atunci cand rezultatele sunt unele pozitive. In momentul in care ele stagneza, sau o duc din ce in ce mai prost interesul dispare si multi investitori sfarsesc prin a le lasa in voia lor. Aceasta greseala le va aduce doar pierderi pe termen lung, asa ca un investitor priceput este intotdeauna atent la ce se intampla cu banii lui. 

Fa-ti un portofoliu cu toate informatiile necesare, inclusiv strategia ta.

Un portofoliu pentru investitii financiare este alcatuit din documente precum actiuni, obligatiuni fonduri etc. In era in care investitiile sunt realizate in spatiul digital, un astfel de portofoliu este vital, deoarece ii ajuta pe oameni sa stranga in acelasi loc toate informatiile de care au nevoie pentru a-si desfasura in mod corect activitatea online.

Primul lucru pe care toata lumea trebuie sa il ia in considerare in momentul in care fac un portofoliu este legat de toleranta la risc pe care o au. Acest lucru nu se refera doar la cat timp mai au pana la pensie, ci si la modul in care trateaza schimbarile pietei. Cei care sunt departe de obiectivul lor financiar au mai mult timp sa profite de evolutia ascedenta a pietei. 

In concluzie, pentru a evita situatiile neplacute in care o persoana risca sa piarda suma pe care a investit-o, este necesar sa aiba o pregatire in domeniu. Metoda recomandata este prin intermediul unui curs, alaturi de un instructor cu experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *