Stiri

Cum să alegeți icoane cadou pentru birou sau afaceri

Icoanele sunt unul dintre cele mai bune cadouri pentru sărbătorile personale și bisericești. Sunt originale, dar în același timp tradiționale și fac parte integrantă din cultura societății moderne. În afară de a fi un cadou de la un prieten, coleg sau rudă, fiecare își poate decora casa cu o icoană pictată. La alegerea chipului sfântului care trebuie să fie pe el, acesta ține cont de obicei de dorința cumpărătorului și de ceea ce vrea să patroneze sfântul descris pe el.

Când cineva decide să cumpere o icoană pentru casă sau afacere, este bine să ia în considerare ceea ce protejează sfântul pictat. Iată câteva tipuri de icoane, conform canonului ortodox oriental:

– Icoane pentru sănătate și viață lungă. Sfinții care sunt patroni ai sănătății și ai recuperării în religia creștină sunt Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Profet Ilie, Sfântul Ciprian și Justina, Sfântul Anton și Sf. Sf. Plătitori Cosma și Damian. Când cineva își pierde sănătatea sau cineva iubit se îmbolnăvește, poate alege o icoană cu unul dintre sfinții enumerați și își poate decora casa cu ea sau o poate dărui persoanei dragi pentru o recuperare rapidă.

– Icoane pentru afaceri. Una dintre cele mai frecvent date partenerilor sunt icoanele cu imaginea Sf. Nicolae sau Sf. Vlas, deoarece se crede că sunt patronii comerțului. În mod tradițional, o icoană cu imaginea Sfântului Gheorghe este dată în dar, care este un simbol al curajului și al spiritului de luptă. O pictogramă mai mică poate fi oferită cu un trepied original.

Cele mai citite articole

– Icoane pentru bunuri materiale și bani. Dacă doriți să dați o icoană care să aducă succes material, puteți cumpăra o icoană cu Sfântul Nicolae Lucrătorul de Minuni, despre care se crede că sprijină marinarii și bancherii.

– Icoane pentru casă, familie și copii. Icoanele Sfintei Născătoare de Dumnezeu, Sf. Petka și Sf. Stilian, Sf. Mina și Sf. Arhanghel Mihail susțin liniștea familială, precum și bunăstarea comună a întregii familii.

– Icoane pentru educație. Potrivit creștinilor, sfinții frați Chiril și Metodiu dau putere studenților. De asemenea, Sfânta Septuagintă susține forțele spirituale, iar Sfânta Ecaterina și Fericitul Serafim pot aduce succes în timpul examenului.

Sursă:icoane-art.ro

Cele mai citite articole