Stiri

Incalzirea unei case cu butelii GPL

Incalzirea cu butelii de gaz este una dintre metodele autonome de construire a unui sistem de incalzire, care este o alternativa la utilizarea combustibililor solizi. Sunt folosite pe scara larga in zonele suburbane si in satele care nu au incalzire centrala. Incalzirea unei case de tara cu butelii GPL are mai multe avantaje. 

Eficienta ridicata si multifunctionalitate. O butelie GPL iti poate oferi nu numai calorifere fierbinti, ci si apa incalzita si un cuptor functional. Buteliile GPL ocupa mult mai putin spatiu si sunt mai usor de transportat decat, de exemplu, o cantitate similara de lemn de foc in ceea ce priveste continutul energetic. Singura diferenta semnificativa fata de utilizarea unui aparat obisnuit cu gaz, este inlocuirea periodica a suporturilor.

Optiune ieftina pentru incalzire

Iarna se apropie intr-un ritm lent, dar asta nu inseamna ca odata cu debutul ei facturile la incalzire ar trebui sa creasca exponential. Este adevarat ca incalzirea locuintei devine din ce in ce mai scumpa cu fiecare an care trece. 

Faptul ca la nivel global modul nostru de viata schimba climatul si costul incalzirii unei case creste progresiv, ne pune din ce in ce mai mult pe ganduri. Ar trebui sa cauti optiuni de incalzire mai ecologice si mai accesibile pentru intreaga casa. Din fericire, exista butelii GPL pentru centrala termica. 

Cele mai citite articole

Incalzirea cu gaz lichefiat  inseamna utilizarea vaporilor de propan si butan ca sursa de energie, prelevati din butelii GPL, care sunt rezervoare mobile de gaz. Costul exploatarii si intretinerii unui sistem de incalzire pentru o casa privata cu butelii cu gaz lichefiat, desi mai mare, decat atunci cand se opereaza echipamente cu gaz natural, este mai mic fata de incalzirea cu motorina sau electricitate.

Incalzire cu butelii GPL

Incalzirea unei case cu butelii  GPL este cea mai rapida si ieftina modalitate de a organiza furnizarea de echipamente care utilizeaza gaz cu propan-butan. Este suficient sa achizitionezi butelii de gaz, sa le umpli, sa le conectezi la un colector comun cu un regulator de presiune, sa plasezi echipamentul intr-un dulap – si instalarea buteliilor de grup este gata. 

Pentru combinarea buteliilor se pot folosi si trenuri de gaz, care permit deconectarea si conectarea buteliilor fara a opri centrala pe gaz, si kituri pentru instalatii de butelii, concepute pentru deconectarea automata a buteliilor uzate si conectarea celor alimentate.

Un rezervor mobil de gaz este o solutie rapida si accesibila la problema alimentarii temporare cu gaz, precum si a furnizarii de gaz pentru central de incalzire a unei cabane de vara sau a unei mici case de tara, dar de asemenea, si a unei gospodarii cu drepturi depline. Sunt butelii GPL cu capacitatea de 60 l, 83 l, 150 l si sunt montate la sistemul de incalzire cate una sau mai multe, pentru 2 posturi, 3 posturi, 4 posturi. 

Cele mai citite articole