Stiri

Instrumente eficiente pentru grădina ta: Pompa de stropit electrică și tocătoare lemn

Alegerea unei tehnologii corecte și de înaltă calitate afectează nu numai comoditatea utilizatorului în utilizarea sa, ci și randamentul, calitatea lucrării, puterea de pulverizare, îngrășămintele. În cele din urmă, depinde de tipul de îngrășământ pentru ca roadele să fie de calitate. 

Pompa de stropit electrica, fără fir este considerată a fi o achiziție ieftină care poate facilita foarte mult îngrijirea plantelor. Datorită selecției imense de modele, poți alege dispozitivul care se potrivește cel mai bine tuturor nevoilor tale. 

Astfel, putem concluziona că îngrijirea echipamentului trebuie efectuată nu numai după ce ai lucrat la acesta, ci și pe parcursul întregii utilizări – de preferință în fiecare zi. Pulverizarea electrică simplifică semnificativ viața grădinarului și îl face să lucreze mult mai repede, spre deosebire de munca manuală sau de utilizarea altor dispozitive agricole.

Proprietatea extinsă a fermei, necesită o pompă electrică care funcționează cu un motor pe benzină cu 2 până la 5 cai putere. Proprietatea rurală sau doar o vilă cu o suprafață de 10-30 hectare este tratată cu un pulverizator mic cu o capacitate de 12-16 litri. 

Cele mai citite articole

Cantitatea de lichid este determinată în funcție de parcela pe care o ai de stropit. Aceasta determină volumul recipientului în care se toarnă soluția. Pe o suprafață de 6 hectare pentru o reședință de vară cu suficiente plantații, este necesar un dispozitiv cu un rezervor de 12 litri de lichid.

Tocătoare lemn 

Curtea casei, terenul și grădina trebuie curățate periodic, îndepărtând verdeață, vârfurile copacilor, tulpinile, crengile arbuștilor. Tot ceea ce este mai moale și mai mic intră în grămada de compost, dar pot rămâne acolo mult timp, chiar și câțiva ani. Trebuie să scapi de ramurile și tulpinile mai mari, folosind metode mai radicale. În general, aceasta este o durere de cap obișnuită. Un tocător lemn poate ajuta la rezolvarea acestei probleme. 

Toacă ramurile și resturile vegetale în părți fine care putrezesc mai repede sau pot fi folosite ca mulci. Scopul tocătorului de grădină este de a tăia ramuri și a le transforma în bucăți mici. Dimensiunea de tăiere este diferită pentru fiecare marcă. În plus, poate varia în funcție de model, chiar dacă dispozitivul provine de la același producător. De obicei, tocătoarele de grădină pot fi împărțite în trei categorii: pentru ramuri, pentru iarbă, pentru crengi și iarbă.

Tocătoare lemn pentru crengi. Tocătoarele de lemn pentru crengi fac o treabă bună de reciclare a deșeurilor din lemn. Unele dintre ele pot tăia chiar și trunchiuri mici (până la 7 cm în diametru). Dar se pot descurca slab prin mărunțirea ierbii sau a viței de vie.

Tocatoare lemn pentru ramuri și iarbă. De obicei au un număr mai mare de cuțite (verticale și orizontale) care procesează tot ceea ce li se servește.

Cele mai citite articole