Tehnologie

Online vs. offline: cum să faci cumpărături?

Mall-uri și buticuri, platforme e-commerce și magazine virtuale – ai multe variante de shopping, la colțul străzii sau la un click distanță. Cum este mai bine să faci cumpărături: online sau offline? Află în continuare cu ce oportunități vine fiecare ofertă și care este mixul ideal pentru stilul tău de viață.

Cumpărăturile online: avantaje și dezavantaje

Poți cumpăra din confortul casei tale, oricând, fără a te deplasa la magazine. Te așteaptă o gamă largă de produse din întreaga lume, astfel că varietatea articolelor pe care le ai la dispoziție crește exponențial. Poți compara prețuri și recenzii rapid, direct din aplicațiile de shopping. Beneficiezi de reduceri frecvente și oferte exclusive online.

Dacă te numeri printre cei care cumpără de la eMag prin CardAvantaj, știi deja că ai acces la cele mai bune prețuri, pentru shopping în rate fără dobândă*. Ai opțiunea de livrare direct la ușa ta, la birou sau acasă, în vacanță sau în călătorii, oriunde te-ai afla. Vrei mai multă flexibilitate? Poți să alegi livrarea la locker și ridici produsele când ai timp. 

Cumpărăturile online au și câteva dezavantaje. Nu poți vedea și testa produsul înainte de a-l cumpăra și poate dura câteva zile sau săptămâni până primești articolele comandate. De aceea, este important să alegi site-uri de încredere, cu termeni clari și condiții de livrare avantajoase, inclusiv politică de retur și serviciu clienți 24/7.

Cumpărăturile offline: avantaje și dezavantaje

Cele mai citite articole

Cumpărăturile offline îți oferă posibilitatea testării directe a produselor, înainte de achiziție. De asemenea, intri în posesia obiectelor cumpărate, imediat după efectuarea plății în numerar sau prin intermediul cardului. Ai ocazia să dialoghezi cu lucrătorii comerciali, pentru sfaturi și asistență în magazin, astfel că te bucuri în continuare de stilul tradițional al shopping-ului social, cu human touch și conversație. 

Totuși, cumpărăturile offline necesită deplasarea la magazin și alocarea unui timp prețios, pentru fiecare alegere de produs, stat la coadă și plătit la casă. Magazinele fizice au un orar de funcționare, așa că nu poți comanda ce-ți trebuie oricând, trebuie să te adaptezi unui program. De asemenea, unele produsele sunt mai scumpe în magazinele clasice, decât pe platformele de comerț online.

Sfaturi pentru shopping eficient online & offline

Pentru produse uzuale și de consum, cumpără online și bucură-te de comoditate, prețuri atractive, promoții speciale. La haine și încălțăminte, dacă mărimile și potrivirea sunt critice, este mai bine să le încerci offline. Pentru electronice și electrocasnice, alege shopping-ul online, după ce ai verificat recenzii și specificații în magazin, prin asistență detaliată. Nu în ultimul rând, pentru alimente decide în funcție de preferințele personale și de necesitatea de a vedea prospețimea produselor.

Oricare ar fi decizia ta, folosește mijloace de plată inteligente, pentru achiziții eșalonate, care să dea valoare pe termen lung bugetului disponibil. Bucură-te de cumpărături în rate cu dobândă zero*, în peste 9500 de magazine fizice și online, prin CardAvantaj, aliatul tău pentru shopping modern, cu multiple beneficii!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole