Stiri

Semiremorci second hand: Ce trebuie să știi despre ele?

În ultimii ani, semiremorcile second hand au devenit o opțiune populară pentru transportatorii din întreaga lume. Acest lucru se datorează în mare parte costurilor mai mici de achiziție, în comparație cu achiziționarea de semiremorci noi, precum și disponibilității ridicate de pe piața de vehicule utilitare second hand. 

Mărci de semiremorci second hand recunoscute pentru calitate și fiabilitate sunt:

 • Krone;
 • Schmitz Cargobull;
 • Fruehauf;
 • Nooteboom etc.

Cu toate acestea, decizia de a achiziționa o semiremorca trebuie să fie bine analizată de către companii, deoarece oferă atât avantaje, cât și unele dezavantaje ce trebuie luate în calcul.

Avantajele principale ale semiremorcilor second hand

Există o serie de avantaje principale ale semiremorcilor second hand, care le fac să fie o alegere atractivă pentru multe companii.

 • Economie de bani în bugetul firmei. Unul dintre principalele avantaje ale semiremorcilor second hand este că acestea sunt mult mai ieftine decât cele noi. De multe ori, companiile care doresc să își extindă flota de vehicule nu pot permite să investească în semiremorci noi. În schimb, acestea pot alege să cumpere semiremorci second hand, care sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar.
 • Reducerea deprecierii. Atunci când cumperi o semiremorcă nouă, aceasta își pierde o mare parte din valoarea sa imediat ce a ajuns în posesia ta. În cazul semiremorcilor second hand, deprecierea a avut loc deja, astfel încât nu vei pierde atât de mult din valoarea lor în timp.
 • Varietate de modele din care poți alege. Atunci când cumperi o semiremorcă nouă, opțiunile în materie de modele pot fi limitate. În schimb, cu semiremorcile second hand, ai o mai mare varietate de opțiuni disponibile, astfel încât poți găsi foarte ușor una care să se potrivească exact nevoilor tale. De asemenea, poți găsi chiar și modele mai vechi, dacă îți dorești asta.
 • Verificarea istoricului semiremorcii. Când cumperi o semiremorcă second hand, poți verifica istoricul acesteia. Acesta îți poate oferi o idee despre felul în care a fost întreținută semiremorca și dacă există probleme majore legate de aceasta. În general, cumpărarea unei semiremorci second hand este mai sigură decât cumpărarea uneia noi, deoarece ai siguranța că aceasta a fost deja folosită și testată.
 • Disponibilitatea imediată. De obicei, atunci când cumperi o semiremorcă nouă, aceasta trebuie să fie asamblată și livrată, ceea ce poate dura săptămâni sau chiar luni. În schimb, semiremorcile second hand sunt disponibile imediat, astfel încât îți poți extinde flota de vehicule și să începi să îți desfășurați afacerea imediat.

Dezavantajele principale ale unei semiremorci second hand

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, există câteva dezavantaje importante pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a face o astfel de achiziție. În acest articol, vom discuta despre câteva dintre cele mai importante dezavantaje ale cumpărării unei semiremorci second hand.

 • Lipsa garanției. Una dintre cele mai mari dezavantaje ale cumpărării unei semiremorci second hand este faptul că de multe ori nu vei beneficia de o garanție. În cazul în care semiremorca are probleme după ce ai cumpărat-o, vei fi responsabil pentru costurile de reparare. Acest lucru poate fi foarte costisitor, mai ales dacă semiremorca necesită reparații majore.
 • Costurile de întreținere. O altă problemă importantă cu semiremorcile second hand este costul de întreținere. Dacă acestea sunt deja foarte uzate, pot necesita mai multă întreținere decât semiremorcile noi. Acest lucru poate fi foarte costisitor pe termen lung, deoarece trebuie să plătești pentru piese de schimb și servicii de reparații mult mai frecvent.
 • Durata de viață limitată. Semiremorcile second hand au, în general, o durată de viață mai scurtă decât cele noi. Acest lucru se datorează faptului că semiremorca a fost deja utilizată și a devenit uzată după o perioadă de timp. Dacă intenționezi ca să folosești semiremorca pentru o perioadă mai lungă de timp, ar putea să fie mai rentabil să achiziționezi una nouă.
 • Tehnologia depășită. Semiremorcile second hand pot avea o tehnologie depășită, ceea ce poate conduce la probleme de performanță. În timp ce semiremorca poate fi încă funcțională, tehnologia învechită poate duce la o eficiență redusă și implicit la costuri mai mari de funcționare.
 • Probleme ascunse. Dacă achiziționezi o semiremorcă second hand de la o sursă necunoscută, există pericolul ca aceasta să aibă probleme ascunse. Aceste probleme pot fi foarte costisitoare și pot afecta performanța semiremorcii. Înainte de a achiziționa o semiremorcă second hand, ar trebui să faci o inspecție amănunțită și să verifici toate aspectele sale.

În concluzie, semiremorci second hand sunt o opțiune populară și viabilă pentru companiile care caută o opțiune mai accesibilă și mai flexibilă în ceea ce privește modelele disponibile. Cu atenție și cu verificările corespunzătoare ale istoricului semiremorcii, poți găsi semiremorca perfectă pentru afacerea ta și să economisești mulți bani.

Intră pe Autoline.ro pentru că sigur vei găsi măcar o ofertă de semiremorcă folosită care să îți îndeplinească așteptările!

Cele mai citite articole