Stiri

Transportul record al celui mai mare echipament presurizat din România de către Eastship

Compania de transport agabaritic Eastship a realizat cu succes un transport de dimensiuni impresionante, transportând cel mai mare utilaj presurizat construit vreodată în România către Egipt. Transportul a fost posibil datorită utilizării unor echipamente specializate și a unei planificări atente a echipei de experți ai companiei.

Ca parte a proiectului de expansiune a rafinăriei Midor din Egipt, Eastship a transportat mai multe echipamente, dar cel mai mare se evidențiază prin dimensiunile sale impresionante de 80 de metri lungime, 9 metri înălțime și 365 de tone greutate. Transportul a durat 4 luni și a cuprins toate detaliile, de la evaluarea traseului, obținerea autorizațiilor, coordonarea furnizorilor, scheme de fixare pe trailere specializate și barje, până la fixarea încărcăturii, transferul pe barjă și apoi pe vapor.

Provocările întâlnite în timpul transportului

Transportul celui mai mare echipament presurizat construit vreodată în România ca parte a proiectului de extindere a rafinăriei Midor din Egipt a fost o provocare majoră pentru echipa Eastship.

Volumul și greutatea încărcăturii

Pentru a transporta încărcătura masivă de 365 de tone și 80 de metri lungime, cu o înălțime de 9 metri, echipa Eastship a folosit echipamente de top, cum ar fi trailere modulare specializate de la Goldhoffer și camioane MAN cu 8X4.

Ruta

Unul dintre cele mai mari obstacole a fost găsirea unei rute potrivite. Drumurile laterale erau prea înguste și întortocheate pentru dimensiunile încărcăturii, astfel că cea mai bună opțiune a fost traversarea orașului Oltenita. Echipa a petrecut patru luni planificând și coordonând fiecare aspect al proiectului, inclusiv obținerea autorizațiilor necesare și respectarea reglementărilor locale.

Coordonarea cu furnizorii

O altă provocare a fost coordonarea cu peste 30 de furnizori, inclusiv furnizorii de cablu, internet și electricitate. Aceștia au fost esențiali pentru a permite transportul sigur și lin al echipamentului. Echipa a trebuit să se asigure că firele au fost mutate, sensurile giratorii și semnele de circulație au fost demontate și reconstruite pentru a permite trecerea încărcăturii.

Fixarea încărcăturii

Cele mai citite articole

Fixarea încărcăturii este esențială pentru a transporta atât încărcătura, cât și echipa care însoțește transportul în siguranță. Desi pare un pas simplu, totul se face calculat și conform unei schițe detaliate. Echipa Eastship s-a ocupat atât de realizarea schițelor, cât și de securizarea efectivă a încărcăturii, atât pe camioane, cât și pe barjă și vapor.

În ciuda tuturor acestor provocări, echipa Eastship a reușit să gestioneze fiecare aspect al acestui transport record, dovedind abilitățile și experiența sa în domeniul logisticii agabaritice. Prin eforturile depuse, membrii echipei au asigurat o livrare sigură și eficientă a încărcăturii la destinație – Rafinăria Midor din Egipt.

Eastship este o companie cu capital 100% românesc, cu sedii în Constanța, Cluj-Napoca și București. Principală activitate a sa este cea de Project Cargo, dar oferă și servicii de project management, transporturi speciale, mutări industriale, servicii portuare, brokeraj barje și agenturare nave. Compania dispune de o flotă impresionantă formată din peste 15 capete tractor, semi-trailere specializate de diferite dimensiuni și trailere modulare, care însumează peste 84 de axe. De asemenea, dispune de macarale de port și personal cu arii de specializare diverse, inclusiv electricieni, sudori și ingineri, pentru a putea gestiona cu succes fiecare detaliu al transportului terestru, maritim și fluvial.

Echipa Eastship este dedicată asigurării livrării încărcăturilor într-un mod sigur și eficient, indiferent de dimensiunile și greutatea acestora. Aceștia au o vastă experiență în transportul de mărfuri de dimensiuni mari și grele și se concentrează pe planificare, coordonare și gestionarea cu atenție a fiecărui aspect al proiectului.

Eastship are la dispoziție echipamente moderne și performante, precum și personal cu arii de specializare diverse, pentru a asigura transportul încărcăturilor în siguranță și eficient. Echipa se asigură că încărcătura este fixată corespunzător, că drumurile sunt pregătite pentru trecerea acesteia, că autorizațiile necesare sunt obținute și că coordonarea cu furnizorii de servicii este strânsă.

Efectuarea acestui transport de dimensiuni record pentru proiectul de extindere a rafinăriei Midor din Egipt este o dovadă a capacității și competenței echipei Eastship în domeniul logisticii agabaritice. Echipa Eastship se angajează să continue să ofere servicii de calitate și să răspundă la nevoile clienților săi în ceea ce privește transportul de mărfuri de dimensiuni mari și grele.

Cele mai citite articole