Stiri

3 motive pentru care implanturile dentare sunt o investiție grozavă

Indiferent dacă și-au pierdut un dinte din cauza unei traume fizice sau a unei infecții, mulți oameni constată că un gol în dantură face ca încrederea în sine să scadă, mai ales atunci când zâmbesc. 

Pierderea unui dinte afectează și capacitatea unei persoane de a mânca sau de a vorbi în mod normal. 

În trecut, singura modalitate de a rezolva această problemă era prin realizarea unor punți dentare mobile și proteze dentare amovibile. Progresele moderne în stomatologie au produs o soluție mai naturală și de lungă durată. Este vorba despre implanturile dentare.

Implanturile dentare pot înlocui un singur dinte, mai mulți dinți sau un set complet de dinți printr-o punte fixă sau o proteză dentară susținută de implant. O vizită la cabinetul stomatologic va fi suficientă pentru ca medicul stomatolog să îți examineze osul maxilarului și gingiile pentru a determina dacă un implant dentar poate fi potrivit pentru tine.

Îată de ce implantul dentar este o investiție excelentă!

1. Rezistă toată viața

Odată ce implanturile dentare au fost realizate, acestea reprezintă o soluție permanentă pentru lipsa dinților. Medicii folosesc un implant din titan medicinal care fuzionează cu celulele osoase ale maxilarului, formând o legătură puternică și durabilă pentru noii tăi dinți. 

Cele mai citite articole

Dacă sunt curățate și îngrijite corespunzător, implanturile dentare ar trebui să reziste toată viața.

2. Previn pierderile osoase

Când cuiva îi lipsesc dinții, osul de dedesubt începe să se uzeze. Țesutul osos necesită stimulare constantă pentru a rămâne sănătos, motiv pentru care este atât de important să găsim cât mai repede o soluție de înlocuire a dintelui lipsă. Implanturile dentare pot ajuta la prevenirea problemelor cauzate de pierderea dinților, cum ar fi îmbătrânirea prematură sau lăsarea feței.

3. Sigur pentru dinții adiacenți

În cazul realizării punților clasice, dinții naturali aflați în ambele părți ale dintelui lipsă trebuie să ofere suficientă rezistență pentru aplicarea acestei soluții. Această operațiune pune o presiune suplimentară asupra acelor dinți adiacenți și îi face susceptibili la infecții sau carii. 

Implanturile dentare, însă, sunt o opțiune de sine stătătoare care nu afectează ceilalți dinți naturali.

4. Poți mânca din nou tot ce îți dorești

Ai evitat vreodată anumite alimente, cum ar fi morcovul crud, porumbul copt sau carnea tare de teamă să nu îți afecteze plombele sau alte intervenții stomatologice temporare? În timp ce punțile mobile și protezele dentare se pot desprinde sau se pot înfige mai adânc în țesutul gingival, provocând disconfort și necesitatea unor ajustări constante, implanturile dentare sunt cu siguranță cel mai confortabil înlocuitor pentru dinții pierduți. 

Implantul dentar îți oferă libertate deplină atunci când vine vorba de a mânca alimentele tale preferate.

Cele mai citite articole