Stiri

Utilitatea unei constructii

Demararea unui proiect care include ridicarea unei cladiri, presupune trasarea unei destinatii foarte exacte, astfel incat constructia sa isi demonstreze utilitatea. Doar astfel caracteristicile pe care le va indeplini locatia respectiva se vor incadra cerintelor pe care le presupune o anumita activitatea care va urma sa se desfasoare in acel spatiu.

Cum alegi locul in care vei ridica o cladire

Daca te afli in postura de a-ti trasa un plan foarte elaborat care presupune ridicarea unei  constructii in vederea desfasurarii unei anumite activitati, si detii resursele financiare necesare, atunci va trebui sa iei in calcul un aspect foarte important, respectiv cel al locului in care doresti sa se construiasca cladirea. 

In functie de destinatia pe care o va avea locatia, vei incerca sa alegi un loc deschis catre publicul tinta. Daca intentionezi sa ridici o cladire care va gazdui activitati pentru copii, de la unitatile de tip after school, pana la cele care organizeaza petreceri si evenimente pentru copii sau gazduiesc antrenamente sportive, va fi de mare folos pozitionarea locatiei in zonele des frecventate de cei mici, in apropiere de scoli sau parcuri. 

Cele mai citite articole

Astfel iti deschizi oportunitati in ceea ce priveste accesul catre mediul pentru care urmeaza sa lucrezi. Daca viitoarea cladire va gazdui o unitate medicala, de asemenea, vei lua in calcul pozitionarea intr-o zona cu deschidere mare catre mediul care poate asigura pacienti, in functie de specificul cabinetelor. In principiu, pentru un cabinet medical sunt recomandate zonele centrale, cu flux masiv de populatie şi usor accesibile. 

Caracteristicile cladirii

Chiar daca tu deja stii ce planuri ai si cum intetionezi sa administrezi mica ta afacere, un birou de proiectare va fi cel mai in masura sa te ghideze in ceea ce priveste caracteristicile pe care ar trebui sa le indeplineasca cladirea astfel incat sa se plieze pe specificul activitatii care se va desfasura in incinta acesteia. 

Doar asa poti amenaja o cladire astfel incat activitatea se se desfasoare la cote maxime si sa devina profitabila. Combinand ideile tale cu sfaturile specialistilor, tinand cont de bugetul alocat si de nivelul la care vrei sa ridici calitatea serviciilor oferite, se va demara un proiect bine pus la punct si raportat la conditiile reale. 

Specialistii in proiectare te vor ajuta sa speculezi la maxim atat terenul de care dispui, cat si cladirea care se va ridica, astfel incat succesul afacerii tale sa fie asigurat, iar bugetul alocat acestui proiect sa se transforme intr-o investitie.

Cele mai citite articole