Stiri

5 beneficii ale vanatorii

Fiorul, traditia, legatura, reinnoirea, ca sa nu mai vorbim de joc – sunt atat de multe motive pentru care se vaneaza. La sfarsitul zilei, vanam cu totii, doar pentru distractie. Vanatoarea este atat emotionanta, cat si exista motive stiintifice pentru care iti face placere. Se descopera studiu dupa studiu toate aspectele benefice ale vanatorii, iar din moment ce esti sensibil la beneficiile naturale, vanatorii revin pe teren an de an in echipament de vanatoare.

Nutritie

Carnea de cerb este mai slaba si contine mai multe vitamine si minerale decat carnea de vita. Vanatul salbatic este cea mai ecologica carne de pe planeta. Nu vei gasi un traseu mai scurt decat adunand propria carne, cu adevarat bio si crescuta in aer liber. Spre deosebire de animalele de ferma, vanatul este mai activ, are o dieta mai naturala si, prin urmare, produce carne slaba, care este mai bogata in proteine, fier, zinc si (bun pentru tine) acizi grasi Omega-3. De asemenea, este mai scazuta in colesterol si grasimi. 

Exercitiu fizic

Vanatoarea necesita exercitii fizice care iti cresc ritmul cardiac si, la randul sau, te face sa te simti mai bine in general. Da, vanatoarea necesita momente lungi de asteptare in timp ce sunt asezati, dar vanatorii sunt departe de a fi lenesi. Pe tot parcursul anului se pregatesc prin construirea si repararea adaposturilor, dezvoltarea campurilor de hrana, imbunatatirea abilitatilor cu arcul si pusca si observarea. Orice exercitiu care iti creste ritmul cardiac este bun pentru tine. Vanatoarea iti testeaza, de asemenea, rezistenta si puterea generala.

Stare emotionala de bine 

Cele mai citite articole

Vanatoarea presupune sa mergi acolo unde sunt animalele. Si acolo unde sunt animalele salbatice, oamenii lipsesc. Trebuie sa te aventurezi in paduri, campuri, mlastini, munti si vai pentru a gasi vanat, departe de case, cladiri, drumuri si echipamente electronice. Una dintre cele mai mari recompense ale vanatorii este beneficiul mental de a petrece atat de mult timp in aer liber. 

Rabdare

Vanatoarea poate dura zile sau chiar saptamani de asteptare. Iti cere sa ramai asezat si tacut; sa fii vigilent si sa fii atent. Daca nu ai rabdare sau nu o dezvolti, nu vei obtine niciodata o vanatoare reusita. Rabdarea te invata, de asemenea, abilitati de adaptare, recunostinta si empatie. 

Dezvoltarea legaturii

Exista atat de multe lectii de viata si abilitati importante pe care nu le vei invata in timp ce stai in fata unui ecran. Copiii au nevoie de dragoste si sprijin. Copiii care primesc o educatie de calitate de la parinti comunica mai bine, se descurca mai bine la scoala si sunt mai putin predispusi la probleme de comportament. Invata-ti copilul sa vaneze in siguranta, construieste incredere, insufla o etica puternica, un gust pentru natura si conservare si promoveaza un stil de viata sanatos. 

Cele mai citite articole