Stiri

Amenajarea unei grădini mici: Recomandări pentru maximizarea spațiului

Lipsa spațiului este o reală provocare pentru posesorii unei grădini de mici dimensiuni, care își doresc propria oază de verdeață. Nu este ușor să găsești loc pentru foișorul la care visezi sau pentru florile și arbuștii preferați. Cu toate acestea, orice spațiu, indiferent de mărimea lui, poate fi transformat în locul perfect de relaxare, cu o planificare atentă și un strop de creativitate.

Împarte spațiul în zone funcționale distincte

Fiecare proiect de peisagistică începe cu o evaluare atentă a spațiului, în funcție de care vei putea să îl împarți în zone funcționale distincte. Ce anume dorești să regăsești în propria curte? Ai prefera o zonă de servit masa, o terasă cu un loc special amenajat pentru grătar sau o grădină de flori.

Ține cont de așteptările tale și încearcă să le incluzi în grădină, astfel încât fiecare zonă să aibă un scop bine definit și să se integreze armonios, pentru a obține un design echilibrat.

Joacă-te cu textura și culoarea

Curțile mici pot fi transformate în spații pline de viață, prin jocuri de culoare și textură. Începe prin alegerea plantelor cu frunze și flori în diferite nuanțe și texturi, care vor adăuga profunzime spațiului. Combină plantele cu frunze mari și texturi solide cu cele care au frunzele fine și delicate.

De asemenea, poți îmbina plantele de diferite înălțimi, așezându-le pe cele mai înalte în spate și pe cele mai scunde în față. Această abordare va face ca spațiul să pară mai mare.

Pavajul și pietrele decorative sunt elemente deosebit de utile atunci când vrei să adaugi textură și culoare în grădină. Îmbină plăcile de pavaj cu modele decorative și pietrele de dimensiuni diferite, pentru a completa aspectul grădinii și a crea un design atrăgător.

Cele mai citite articole

Iluzia unui spațiu mai generos poate fi redată și prin combinarea culorilor, care poate crea atmosfera pe care tu o dorești. Spre exemplu, dacă îți dorești un spațiu liniștitor, florile albe sunt întotdeauna inspirate, în timp ce cele în culori vii sunt perfecte pentru un ambient vesel.

Economisește spațiul printr-un mobilier compact

Mobilierul pe care îl alegi te poate ajuta să maximizezi spațiul într-o grădină mică. Îți recomandăm să optezi pentru mobilier pliabil, care se poate depozita cu ușurință, atunci când nu este utilizat. La fel de inspirat este mobilierul cu spațiu de depozitare integrat. Prin urmare, poți așeza în grădină o bancă sau o canapea cu loc pentru a depozita obiectele pe care le vrei la îndemână.

Păstrează ordinea

Odată cu finalizarea unui proiect de amenajări grădini mici, trebuie să acorzi atenție menținerii ordinii. Păstrarea curții curate și ordonate maximizează spațiul. Asigură-te că elimini buruienile și că menții gazonul într-o stare bună.

Deși poate fi tentant să aduni multe accesorii și decorațiuni în curte, acestea vor face ca spațiul deja mic să pară și mai aglomerat. Limitează-te la piese de mobilier și obiecte decorative care aduc un plus în curtea ta, fiind funcționale și estetice, deopotrivă.

Unele firme care oferă servicii de peisagistică se ocupă atât de proiectarea și amenajarea grădinii, cât și de îngrijirea ei, astfel încât curtea ta să arate perfect, indiferent de sezon. Dacă întâmpini dificultăți cu transformarea grădinii în spațiul exterior perfect, nu ezita să ceri ajutorul unor arhitecți peisagiști, care vor găsi cele mai bune soluții pentru o amenajare de excepție.

Acest material este realizat de Campaigns – agenție PPC, care oferă, printre altele, servicii de promovare TikTok, Facebook Ads, Google Ads și Instagram.

Cele mai citite articole