Lifestyle

Vopsitul cu vopsea nuanțatoare – ce trebuie să știi

Vopsirea părului cu vopsea nuanțatoare este o modalitate minunată de a-ți schimba aspectul și de a adăuga strălucire părului tău. Această tehnică de vopsire este preferată de multe persoane datorită faptului că oferă nuanțe subtile și temporare, ceea ce înseamnă că poți experimenta cu diferite culori pe termen scurt. 

Cu toate acestea, pentru a obține rezultate frumoase și sănătoase, este important să știi câteva lucruri esențiale despre vopsitul cu vopsea nuanțatoare. 

Ce Este Vopseaua Nuanțatoare?

Vopseaua nuanțatoare, cunoscută și sub numele de vopsea semi-permanentă, este o vopsea de păr care conține pigmenți de culoare, dar fără amoniac sau peroxid. 

Această vopsea este proiectată pentru a-ți oferi nuanțe temporare, care se estompează în timp, de obicei în câteva săptămâni. Este o opțiune ideală pentru cei care doresc să experimenteze cu culorile, să adauge strălucire părului sau să mascheze nuanțe nedorite fără a se angaja pe termen lung.

Pregătirea

Înainte de a începe procesul de vopsire, este esențial să te pregătești corespunzător. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci:

 • Testarea de Sensibilitate: Înainte de a aplica vopseaua pe întregul păr, efectuează un test de sensibilitate pe o mică porțiune a pielii pentru a verifica dacă există reacții alergice sau iritații.
 • Alegerea Culorii: Selectează cu atenție nuanța dorită. Consultă-te cu un stilist sau folosește ghiduri de culori pentru a vedea cum va arăta nuanța pe părul tău în funcție de culoarea naturală.
 • Pregătirea Echipamentului: Asigură-te că ai tot ceea ce ai nevoie, inclusiv vopsea, mănuși de protecție, o pelerină pentru a acoperi hainele, perie de aplicare și un pieptene, pentru a despărți părul în secțiuni. Dacă nu vrei să te complici prea mult, poți apela la o frizerie din București care oferă și servicii de vopsire.

Aplicarea Vopselei

Cele mai citite articole

Acum că ești pregătit să aplici vopseaua, urmează acești pași:

 • Spală-ți Părul: Curăță părul în prealabil cu șampon și apă caldă. Nu folosi balsam sau produse de styling înainte de vopsire.
 • Protejează Pielea: Aplică o cremă mai groasă sau ulei pe linia părului și urechi pentru a preveni pătarea pielii cu vopsea.
 • Amestecă Vopseaua: Amestecă vopseaua conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Asigură-te că amestecul este uniform și fără cocoloașe.
 • Aplică Vopseaua: Folosind peria de aplicare, începe să aplici vopseaua pe păr, începând de la rădăcini și mergând spre vârfuri. Asigură-te că acoperi fiecare șuviță uniform.
 • Așteaptă Timpul Necesar: În funcție de instrucțiunile de pe ambalaj și de intensitatea culorii dorite, lasă vopseaua să acționeze pentru perioada recomandată. Nu prelungi timpul de acțiune, deoarece acest lucru poate duce la nuanțe neuniforme sau pătate.
 • Clătește Părul: După ce timpul a expirat, clătește părul cu apă călduță până când apa devine clară. Evită utilizarea șamponului în acest moment.

Îngrijirea După Vopsire

După ce ai vopsit părul, este important să îl îngrijești corespunzător pentru a menține culoarea și pentru a-ți păstra părul sănătos. Iată câteva sfaturi de îngrijire:

 • Folosește Șampon și Balsam Fără Sulfat: Optează pentru șampoane și balsamuri fără sulfat, deoarece acestea ajută la menținerea culorii și previn decolorarea prematură.
 • Evită Apa Fierbinte: Spală-ți părul cu apă călduță, deoarece apa fierbinte poate face ca vopseaua să se estompeze mai repede.
 • Redu Spălarea Părului: Cu cât speli mai des părul, cu atât culoarea se va estompa mai rapid. Încearcă să reduci frecvența spălării și să folosești șampoane uscate între spălări.
 • Protejează Părul de Soare: Soarele poate decolora culorile, așa că folosește produse de protecție solară pentru păr sau poartă o pălărie atunci când te expui la soare.
 • Evită Piscinele Cu Clor: Clorul din piscine poate afecta culoarea părului vopsit. Dacă înoți în piscină, poți folosi o cască de inot sau să clătești imediat părul după ce ieși din apă.

Cum Să Menții Culoarea Proaspătă

Pentru a menține culoarea proaspătă și vibrată, poți face retușuri periodice cu vopsea nuanțatoare. De obicei, după câteva săptămâni, culoarea începe să se estompe, iar retușurile ușoare pot ajuta la menținerea aspectului dorit. 

Este important să urmezi instrucțiunile de pe ambalaj și să nu vopsești prea des, pentru a evita deteriorarea părului.

Concluzie

Vopsitul cu vopsea nuanțatoare este o modalitate minunată de a-ți schimba aspectul și de a experimenta cu culorile fără a te angaja pe termen lung. Cu o pregătire adecvată și o îngrijire corespunzătoare după vopsire, poți obține rezultate frumoase și sănătoase. 

Amintește-ți să alegi cu grijă nuanța dorită, să aplici vopseaua corect și să îngrijești părul în mod corespunzător pentru a te bucura de culori strălucitoare și durabile. Cu aceste sfaturi, poți să te bucuri de o experiență reușită.

Cele mai citite articole