DiverseLifestyle

Aronia – noul fruct minune ?

Fructul de aronia castiga popularitate ca fiind un vindecator natural al multor boli. Fructul este originar din Statele Unite si a fost folosit de nativii americani pentru o varietate de sarcini, inclusiv in scopuri medicinale. Multe studii stiintifice au fost realizate recent cu privire la beneficiile acestei fructe de padure pentru a determina exact ce poate trata si cat de eficient este pentru anumite afectiuni.

Unul din beneficiile aronia, si posibil cel mai important, este o cantitate mai mare de antioxidanti fata de orice alt fruct. Acestea lucreaza cu sistemul nostru imunitar pentru a-l mentine puternic si capabil sa lupte impotriva bolilor. CARO (capacitatea de absorbtie radicala a oxigenului) este de aproape 80 de unitati, ceea ce este mult mai mare decat a socului, care este urmatorul in top si are 60 de unitati. De asemenea, contine cea mai mare concentratie de flavonoide, care ajuta organismul sa lupte impotriva virusurilor, alergiilor si  agentiilor cauzatori de cancer.

Ingrediente combinate din fructele de aronia au fost cunoscute pentru ajutorul adus organismul in mai multe moduri. Atunci cand sunt consumate in mod regulat, pot imbunatati circulatia sangelui, intaresc vasele de sange si previn spasmele si pot retine virusii. Deoarece ajuta fluxul sanguin, tensiunea arteriala poate fi redusa atunci cand acestea sunt consumate.  

Cele mai citite articole

Fructele de padure s-au dovedit, de asemenea, ajutoare in multe batalii cu boli diferite. Diabetul, problemele cardiovasculare si problemele circulatorii sunt doar inceputul. Studiile au descoperit ca fructele de aronia sunt mult mai puternice in tratarea unei infectii a tractului urinar decat merisorul. Sansele unui cheag de sange sunt reduse, de asemenea, odata cu folosirea acestor fructe. Acestea previn formarea radicalilor liberi, care pot provoca afectiuni cronice precum cancerul si bolile de inima.

Fructele de aronia pot fi consumate in mai multe moduri. Una dintre cele mai populare metode de preparare sunt smoothie-urile. Acestea pot fi adaugate si la salate de fructe, cereale, clatite sau iaurt. Aceste fructe de padure pot fi ingrediente in multe alte.

In general, cercetarile stiintifice arata ca fructele de aronia ar putea deveni fructele cele mai benefice pentru consum. Cu anti-oxidantii sai puternici si alti nutrienti, poate ajuta la reducerea sau ameliorarea multor probleme comune de sanatate.

Cele mai citite articole