Stiri

Alege corpuri de iluminat cu leduri de calitate

Dacă ne uităm la specificațiile tehnice existente pe paginile de prezentare ale diferitelor corpuri de iluminat, aflăm informații multiple. Este firesc să fie așa, deoarece atât fluxul luminos (răspândirea luminii în toate direcțiile), intensitatea (concentrarea luminii pe o direcție, precum în cazul spoturilor), temperatura culorii și modul de redare al culorilor sunt performanțe care trebuie ca să fie luate în seamă în momentul în care vrem să comandăm surse cu leduri pentru casă de la Egloromania.ro

Totuși, nu trebuie ca să ne limităm doar la becul cu led în sine, ci ar trebui ca să analizăm performanțele unui corp de iluminat în ansamblul său.

Efectiv toate elementele care alcătuiesc un corp de iluminat sunt folosite pentru a susține și îmbunătăți performanța pe care o are dispozitivul când funcționează într-o anumită incintă.

Un corp de iluminat constă din următoarele părți principale:

corpul propriu-zis al obiectului de iluminat, care poate fi definit drept o structură ce dă forma produsului;

sistemul care direcționează, amplifică sau protejează lumina (reflectorul). În funcție de design-ul corpului de iluminat, el poate să fie poziționat fie în spatele sursei de lumină  sau în fața acesteia;

becul cu led – partea ce reprezintă sursa reală de lumină;

un transformator care servește la alimentarea cu energie a corpului de iluminat sau a unei serii de surse de iluminat, așa cum se întâmplă în cazul spoturilor; alimentarea cu energie poate fi integrată sau exterioară corpului de iluminat.

Cele mai citite articole

Calitatea corpurilor de iluminat cu leduri se reflectă și în preț

În prezent, prețurile surselor de lumină care se bazează pe leduri au devenit extrem de accesibile, iar amortizarea costurilor de achiziție se amortizează foarte rapid, deoarece ele consumă extrem de puțin și au o durată de funcționare care depășește 5 ani, uneori poate să meargă chiar și până la 10 ani, în cazul produselor de calitate superioară.

Nu doar că merg fără probleme chiar și 50.000 – 60.000 de ore, dar au și o eficiență extrem de mare. Spre exemplu, un bec de doar 14w are același flux luminos ca și un bec incandescent de 100w.

Chiar și nuanțele coloristice sunt extrem de variate, datorită temperaturilor de culoare ale ledurilor, iar combinațiile de tonuri sunt mult mai ușor de obținut, decât se întâmpla odinioară, pe vremea când tehnologiile cu leduri pentru iluminatul rezidențial nu erau încă accesibile oricui.

Ce corpuri de iluminat cu leduri este bine să fie comandate online?

Dacă faceți o căutare pe net, veți găsi un număr imens de dispozitive de iluminat care funcționează cu leduri. Prețurile sunt și ele pentru toate buzunarele: de la câteva zeci de lei la câteva sute sau chiar mii, în cazul unor candelabre ultramoderne.

Totuși, ca în orice domeniu, calitatea costă. Așadar, există diferențe substanțiale între un corp de iluminat cu leduri Eglo, de exemplu, și unul care este un fake made în China. Calitatea materialelor folosite, durabilitatea produsului, tehnologia înglobată în dispozitivul respectiv, chiar și consumul de energie electrică sunt incomparabile.

Așadar, dacă vă doriți performanță, comandați corpuri de iluminat calitative, deoarece, o iluminare foarte bună a locuinței dvs. este de cele mai multe ori esențială atât din punct de vedere al sănătății oculare. În plus, o să vă bucurați de nivelului foarte redus al consumului de curent electric. Plus că vă vor ține până la apariția unor surse de iluminat și mai performante, adică mai mulți ani din momentul achiziției!

Cele mai citite articole