Lifestyle

Baie cu cabină de duș – top sfaturi pentru alegerea corectă a cabinei de duș!

Spațiul din baie nu-ți permite montarea unei cazi care să-ți ofere maximul de confort în timpul îmbăierii? Nu-i nicio problemă, pentru că și o cabină de duș îți poate oferi un confort la fel de ridicat. Totul este să alegi modelul corespunzător, iar pentru acest lucru te poți baza pe sfaturile noastre privind alegerea cabinei de dus potrivite nevoilor tale!

Ține cont întotdeauna de spațiul încăperii de baie!

Oricât de mult ți-ai dori să montezi o cabină de duș dreptunghiulară, atât timp cât spațiul din baia ta permite doar o cabina de duș pe colț, nu se va putea altfel. În anumite cazuri, spațiul este atât de mic, încât nici o cabină de duș nu poate fi montată, dar poți să te orientezi către o mini cadă de duș și un duș cât mai performant, care poate fi poziționat pe perete. Cu ajutorul unui designer de băi, orice spațiu, indiferent de mărimea acestuia, poate fi partajat într-un mod foarte plăcut vizual, dar și eficient din punct de vedere al confortului oferit.

Poziționează cabina de duș acolo unde ocupă cel mai puțin spațiu!

Dacă baia ta nu este îndeajuns de mare, atunci eficientizează spațiul în așa fel încât să îți permită să te bucuri la maxim de acesta. Cabina de duș trebuie montată acolo unde oferă cel mai bun randament. De exemplu, cabinele de duș pe colț reprezintă cea mai bună opțiune pentru băile cu dimensiuni reduse, pentru că oferă cea mai bună poziționare. În acest caz, închiderea cabinei ar trebui să fie de tip culisant.

Alege tipul potrivit de cabină de duș!

În lipsa de spațiu, cu siguranță că este recomandat să optezi pentru o cabina de duș cu uși glisante sau care se deschid/închid către interior (pliabile). Pe piață există mai multe opțiuni dintre care poți alege:

  • Pe colț, cu închidere culisantă;
  • Cu uși pivotante;
  • Cu uși pliabile;
  • Cu uși glisante;
  • Cabine cu abur;
  • Cabine de duș de sine stătătoare (walk-in).

Cele mai citite articole

Oricât de atractivă ar fi o anumită cabină de duș, cu siguranță că ai cheltui banii degeaba cu ea, dacă nu se potrivește spațiului din baia ta.

Elementele de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi cabina de duș!

Aceste elemente au o contribuție esențială în modificarea prețului de achiziție al unei cabine de duș, dar îi oferă cumpărătorului și informații prețioase despre calitatea produsului. Printre acestea se numără:

  • Grosimea sticlei din care sunt confecționate ușile și pereții cabinei de duș – aceasta este cuprinsă între 4mm și 10mm, iar durabilitatea și rezistența este proporțională cu grosimea. Desigur, prețul unei cabine de dus cu o grosime de 4mm va fi diferit de cel al uneia cu o grosime de 10mm.
  • Dimensiunile carcasei cabinei de duș – în funcție de dimensiuni, poate intră mai mult sau mai puțin material, ceea ce va afecta prețul de cumpărare. În plus, o cabină de duș personalizată va avea un alt preț decât una standard, pentru că presupune ajustarea dimensiunilor.
  • Accesoriile integrate în cabina de duș – mânerele, suportul pentru poziția așezat, capetele de duș, duzele tip hidromasaj și alte elemente de acest gen vor avea impact asupra prețului de achiziție a cabinei de dus.

Alege-ți cabina de duș care îți permite să te bucuri de tot confortul în timpul îmbăierii și care se potrivește designului băii tale!

Sursă: keramo-bg.com

Cele mai citite articole