Stiri

Cele mai frecvente greșeli care duc, vara, la creșterea facturilor la electricitate

Indiferent dacă folosești panouri solare sau nu, reducerea consumului de energie în timpul unei veri este întotdeauna o idee bună. Reducerea consumului de energie (fără a sacrifica confortul) nu numai că diminuează costurile lunare, dar poate îmbunătăți și speranța de viață a aparatelor din casă. Astfel, se amprenta generală de carbon și numărul de panouri solare necesare pentru a alimenta locuința.

Iată câteva sfaturi despre cum să reduci factura la energie electrică vara, asigurând un nivel ridicat de confort și durabilitate.

1. Apelează la termostate programabile

Nu este un secret faptul că sistemul de aer condiționat folosește majoritatea energiei necesare pentru a menține casa confortabilă în timpul verii. Reducerea consumului de curent alternativ pe cât posibil este esențială pentru diminuarea consumului de energie și a costurilor aferente, deci de ce să nu începi cu programarea termostatului?

Termostatele programabile, inteligente și activate prin wifi pot fi setate pentru a reflecta programul de acasă, ajustând setările termostatului atunci când nu te afli în casă. În plus, unele termostate vor „învăța” automat din obiceiurile de bază ale familiei tale, ajustându-se în timp real la nevoile de răcire a locuinței și maximizând eficiența.

2. Utilizează ventilatoare de tavan

Unul dintre motivele pentru care aparatul de aer condiționat folosește atât de multă energie este că elimină căldura din spațiile de locuit și apoi suflă aer rece în casa ta. 

Cele mai citite articole

Dar dacă ai putea maximiza acel aer rece făcându-l să se simtă mai rece decât este de fapt? Punerea în funcțiune a ventilatoarelor de tavan în camere, va favoriza circulația aerului rece provenit de la aparatul de aer condiționat, diminuând temperatura resimțită. Este posibil să nu vezi o scădere a temperaturii pe termostat, dar vei simți diferența pe pielea ta!

3. Ține pasul cu întreținerea aparatului de aer condiționat

Dacă nu se strică, de ce să îl remediem, nu? Din păcate, ineficiențele mici se vor dezvolta în timp când vine vorba despre aparatul de aer condiționat, acestea fiind greu de detectat. 

Ținând pasul cu întreținerea aparatului de aer condiționat – cel puțin o dată pe an și, de preferință, chiar înainte de sezonul cald – te vei asigura că aparatul nu va duce la înregistrarea unei facturi la electricitate peste medie, în timpul verii. În plus, acest lucru va asigura o durată de viață mai lungă pentru aparatul de aer condiționat.

5. Izolează casa

Casa ta are probabil o anumită formă de izolație și, atunci când locuința a fost construită, constructorii au făcut tot posibilul pentru a menține casa etanșă. Cu toate acestea, s-a estimat că peste 90% din locuințe sunt insuficient izolate termic, iar majoritatea locuințelor înregistrează o scurgere de aer echivalentă cu lăsarea constantă a unei ferestre deschise!

Mulți proprietari de case nu realizează că izolația poate menține casele mai răcoroase vara, împiedicând pătrunderea căldurii exterioare. Acest lucru permite, folosind aparatul de aer condiționat, un control total asupra temperaturilor interioare și este o modalitate excelentă de a reduce costurile de răcire în timpul verii.

Cele mai citite articole