Cine are nevoie de rinoplastie secundara

Cand decizi sa te supui unei interventii chirurgicale plastice, este important sa intelegi ca dupa o operatie este posibil sa ai nevoie de o alta operatie sau chiar de mai multe operatii simultan. Rinoplastia nu face exceptie. Conform statisticilor, de la 10 la 30% dintre pacientii care au facut rinoplastie, au nevoie de o alta vizita la un chirurg plastic. Rinoplastia repetata (secundara) poate fi necesara daca rezultatul unei operatii nu a indeplinit asteptarile. Pentru a nu experimenta aceeasi operatie de 2 ori, este necesar sa mergi la o clinica de incredere, asa cum este clinica Dr. Panturu.

Exista multe motive pentru rinoplastia de revizuire:

  • Marimea si forma nasului dupa prima operatie sunt semnificativ diferite de rezultatul asteptat de pacient;
  • Nasul pare nefiresc;
  • Varful nasului este ingustat excesiv (nasul „ciupit”);
  • Nasul arata asimetric;
  • Exista o cocoasa, umflaturi sau depresiuni;
  • Cicatricile dupa operatie sunt prea vizibile;
  • Septul nazal este rasucit, cartilajul si oasele nasului sunt deteriorate;
  • Durere in nas, dureri de cap;
  • Exista o incalcare a respiratiei nazale.

Dar nu intotdeauna un rezultat rau este doar o consecinta a muncii nereusite a chirurgului. Motivul poate fi, de asemenea, nerespectarea recomandarilor medicului in perioada postoperatorie sau complicatii individuale si reactii corporale, a caror aparitie este aproape imposibil de previzionat, precum si cerintele supraestimate initial ale pacientului, pentru rezultatul operatiei. Un rezultat nereusit al operatiei poate duce nu numai la probleme de sanatate, ci si la probleme psihologice ale clientului, izolare, depresie.

Rinoplastie secundara – Contraindicatii

La fel ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, rinoplastia secundara are propriile sale contraindicatii. Cel mai important lucru de luat in considerare este ca ar trebui sa treaca cel putin un an dupa prima operatie. In acest timp, tesuturile se adapteaza la o noua stare, circulatia sangelui este restabilita, iar cicatricile sunt complet formate. Nu este in niciun caz posibil sa ascunzi momentul primei operatii pentru a obtine un nas perfect mai repede – este foarte periculos si poate duce la complicatii si mai mari.

Uneori nu mai este posibil sa se corecteze rezultatul primei operatii. Cicatricile severe sau lipsa cartilajului pot preveni acest lucru. Daca, dintr-un astfel de motiv, medicul a refuzat rinoplastia secundara si mai multi specialisti au fost de acord cu el, ar trebui sa renunti la operatie. Exista un risc ridicat de a obtine nu numai un aspect si mai neestetic al nasului, ci si probleme de sanatate.

Rinoplastia secundara este aproape aceeasi cu prima operatie, dar din punct de vedere tehnic este mult mai complicata. Operatia (la fel ca prima) poate fi efectuata intr-un sistem inchis (cand sunt necesare doar incizii interne) sau deschis (se adauga o incizie minora pe coloana nasului).

Metoda inchisa permite scurtarea perioadei de reabilitare, deoarece o astfel de operatie este mai rapida. Metoda deschisa permite chirurgului sa efectueze o examinare mai amanuntita a problemelor, face corectarea mai convenabila si permite restabilirea completa a anatomiei normale a nasului.