Tehnologie

Cum sa integrezi eficient table interactive in sali de clasa

Ingenios de simple, ingenios de diverse – solutiile moderne de prezentare si tehnologie de ajutor didactic de la diversi producatori, ofera avantaje imense pentru lucrul modern la intalniri si lectii. Tablele interactive, asistate de computer, cu ecrane cu tehnologie infrarosu si optic, sensibile la atingere, cu control multi-touch, inlocuiesc afisajul conventional sau tablele scolare si ofera toate optiunile de utilizare interactiva. 

Toate tipurile de table interactive deschid o noua dimensiune eficienta in predarea continutului in timpul conferintelor, intalnirilor si lectiilor scolare. Exploreaza toate tipurile de table interactive de la Absolut Office si descopera cat de intuitiv si usor poti preda sau poti tine o conferinta. Tabla interactiva este inlocuitorul ideal al tablei albe.

Table interactive – mod de instalare

Smartboard-urile interactive pot fi fixate pe perete fara posibilitatea de reglare a inaltimii. Tabla este pur si simplu atasata la o sina sau carlige pe perete. Aici nu este necesar un dispozitiv special de asamblare. La acest tip de instalare, tabla interactiva este atasata fie pe unul sau doi stalpi de sustinere, fie pe perete folosind un dispozitiv special, reglabil pe inaltime, pe spatele afisajului. 

Tablele interactive digitale, pe roti, permit desfasurarea flexibila a cursurilor de formare si a intalnirilor. Dispozitivele pot fi achizitionate si ca placi roll-up cu reglare integrata a inaltimii. Un astfel de model este ideal, deoarece poate fi folosit in mai multe incaperi.

Cele mai citite articole

Potentialul tablelor interactive pentru clasa si gama lor larga de utilizari sunt foarte laudate de utilizatorii experimentati, in mass-media si la targuri. In prezent, ele inlocuiesc tablele traditionale si tablele albe neelectronice in numeroase sali de clasa. Dar atunci cand o astfel de tabla interactiva este agatata in propria clasa, nu putini oameni se intreaba cum poate fi folosit acum potentialul mult laudat, dar oarecum abstract, special pentru predare.

Ce caracteristici suplimentare pot imbunatati medierea?

O tabla interactiva este o placa electronica alba care este conectata la un computer si un proiector. Proiectorul proiecteaza aplicatiile computerizate pe tabla alba. Tehnologia sa, la randul sau, face posibila accesarea tuturor functiilor computerului, atingand tabla alba cu degetele sau instrumentele speciale.

De asemenea, unele table interactive se descurca chiar si fara proiector. Sunt, ca sa spunem asa, tablete de format mare. Datorita valorilor de luminozitate si contrastelor mai bune, imaginea este clar vizibila chiar si in lumina directa a soarelui si nu exista umbre. Recalibrarea enervanta a proiectorului nu mai este necesara si nici costurile pentru proiectoare si lampi pentru proiectoare.

Exista modele pe care se pot scrie si cu markere pentru tabla alba („analogice”). Daca laptopul si proiectorul nu functioneaza sau doresti doar sa scrii rapid o nota, acest lucru este absolut posibil. Variantele magnetice continua sa permita utilizarea materialului placii magnetice. 

Cu table interactive, nu trebuie sa renunti la aripile laterale, care sunt iubite de multi. Cu toate acestea, nu orice model de tabla interactiva poate fi folosit universal. In momentul achizitiei, ar trebui sa decizi ce functii iti sunt utile sau dorite. 

Cele mai citite articole