Stiri

De ce unele materiale pentru implanturile dentare sunt mai bune decat altele?

Cele doua materiale primare ale implanturilor dentare sunt titanul si zirconiul. Fiecare dintre aceste doua materiale pentru implanturi dentare au caracteristicile lor unice. De exemplu, titanul a fost testat si a oferit o rata de succes ridicata atat in ​​procedurile medicale, cat si stomatologice. 

Versatilitatea sa il diferentiaza de zirconiu. Ca metal, titanul a fost prima alegere in toate formele de implant osos si proteze. Milioane de pacienti s-au bucurat de beneficiile titanului.

Mai jos sunt motivele pentru care titanul ramane mai bun decat zirconiul, fiind cel mai eficient materiale pentru implanturi dentare din istorie.

Avantajele titanului in implanturile dentare

Materialele de implant dentar din titan pot fi produse intr-un sistem din doua piese. Acestea sunt un bont separat care se afla deasupra implantului si se conecteaza la dintele de inlocuire. Celalalt este un stalp care este implantat chirurgical in os. Zirconiul nu are aceasta capacitate. In schimb, este fabricat ca o singura piesa.

Din nou, titanul este unul din cele mai bune materiale pentru implanturi dentare, deoarece este biocompatibil. Aceasta inseamna ca este acceptat si relationeaza cu corpul uman. De asemenea, poate fuziona cu osul uman.

Sistemul din doua piese permite un implant personalizabil care rezolva deficientele osoase scazute. Acest lucru inseamna ca pacientul poate avea in continuare un zambet placut chiar daca se confrunta cu pierderea osoasa.

Cu toate acestea, materialele implantului dentar din zirconiu combina atat stalpul, cat si bontul, formand o singura unitate. Acest lucru reduce teama de ascundere a bacteriilor si de a afecta gingia. 

In ciuda acestui avantaj bun, materialele pentru implanturi dentare din zirconiu si modelele lor ceramice nu sunt inca pe deplin apreciate. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista de prea mult timp. Asadar, spre deosebire de materialele din titan pentru implanturi dentare, nu s-a facut inca niciun test.      

Specialistii in domeniul implantologiei stiu exact cum ar trebui sa aleaga materialele astfel incat sa se obtina un implant dentar cat mai rezistent. In plus, tot medicul este cel care va prezenta toate optiunile disponibile pentru a se obtine implanturile dentare potrivite.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *