Afaceri

Magento vs OpenCart: Ce platforma sa alegi atunci cand achizitionezi gazduire web?

Daca vrei sa-ti deschizi un magazin online pe un server de gazduire web, probabil ai observat deja ca acest lucru nu este atat de simplu cum pare. Exista multe platforme de eCommerce, fiecare avand plusuri si minusuri. Astfel, alegerea finala poate deveni o adevarata provocare. Magento si OpenCart se afla printre cele mai populare optiuni, fiind apreciate pentru gama larga de posibilitati. Iata ce diferente exista intre acestea!

Caracteristicile principale

Ambele platforme au fost create cu scopul de a sustine afaceri cu baze largi de vizitatori. Totusi, Magento ar putea reprezenta o alternativa mai buna pentru cei care sunt foarte pretentiosi pe partea de design, deoarece ofera acces la multe extensii. Pe de alta parte, OpenCart este dezvoltat tot in PHP si contine template-uri foarte utile pentru incarcarea produselor pe serverul de gazduire web. Avantajul principal al acestei solutii consta in faptul ca poate fi folosit cu usurinta si de catre cei care n-au foarte multe cunostinte de programare. De asemenea, exista multe add-ons si plugin-uri gratuite.

Mod de administrare si beneficii

Magento a castigat o popularitate mare la nivel mondial, datorita faptului ca are o librarie imensa, care permite oricarui utilizator sa faca modificarile dorite. Poti crea rapid o experienta de shopping personalizata, avand optiuni de design nelimitate si resurse SEO puternice. In situatia in care nu exista o functie dorita, angajeaza un developer si acesta sigur o va crea pentru tine.

OpenCart este mult mai usor de gestionat. Desi are o comunitate mica, acesta reprezinta varianta ideala pentru cei care isi doresc un magazin minimalist, cu functiile esentiale. Din acelasi motiv, programatorilor s-ar putea sa nu le placa atat de mult. Procesul de customizare a fost insa conceput special pentru incepatori, ceea ce inseamna ca nu este necesara experienta in domeniu.

Nivel de securitate

Securitatea online a devenit unul dintre cele mai importante aspecte in serverele de gazduire web. Cei de la Magento stiu asta si lucreaza in mod constant pentru a indeparta toate bugurile. Acest lucru garanteaza faptul ca ai un sistem actualizat la zi si clientii tai nu vor intampina probleme in timpul achizitiilor. Totusi, pentru ca Magento are majoritatea functiilor platite, protectia ar putea costa mai mult pe termen lung.

OpenCart ofera mai putina securitate, ceea ce te poate face sa crezi ca nu esti pe maini bune. Pe de alta parte, atacurile pe aceasta platforma sunt mai rare si comunitatea de suport te va ajuta sa treci peste evenimentele neprevazute. Alege un pachet de hosting cu firewall activ si te vei putea proteja si de atacurile DDoS. Acest software analizeaza traficul si separa activitatile normale de cele care par suspecte, pentru a bloca volumele mari de trafic fals.

De ce ai nevoie de servicii de gazduire web optimizate pentru fiecare platforma?

Platformele pentru magazine online pot solicita intens un server de hosting, mai ales atunci cand un brand devine popular. Prin urmare, cel mai bine ar fi sa alegi un plan special optimizat pentru Magento sau Opencart. In felul acesta, beneficiezi de o viteza de incarcare superioara si resursele necesare pentru a-ti scala rapid afacerea!

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *