Stiri

Rase de câini potrivite pentru personalitatea ta

Fie că este un pudel, un pug sau un câine ciobănesc – există nenumărate rase de caini diferite. Fiecare rasă are propriile sale caracteristici și este ceva foarte special în felul său. Rasa câinelui determină aspectul, caracterul și postura acestuia. Prin rase de câini se înțelege o rasă specială de câine domestic cu caracteristici similare. 

Rasa include, de exemplu, înălțimea, lungimea și culoarea blănii sau forma botului și a urechilor. De asemenea, anumite trăsături de caracter, cum ar fi dorința de a se deplasa sau dorința de a vâna, sunt trăsături distinctive importante ale raselor de câini. 

Bullmastiff

Bullmastiff este o rasă de câini de talie mare, o rasă atentă, fericită și fără griji. Bullmastiff devine un adversar foarte periculos, dar, de altfel este un câine de familie deschis, care se caracterizează prin insensibilitatea sa la toate fluctuațiile meteorologice și ușurința de îngrijire. Bullmastiff trăiesc până la 10 ani. Cu o îngrijire și o nutriție adecvată, pot trăi până la 12 ani. Cățelele au o înălțime de 61 până la 66 cm și cântăresc între 41 și 49,9 kg. Masculii au între 63,5 și 68,5 cm înălțime și cântăresc între 49,9 și 59 kg. 

Personalitate, trăsături de caracter și temperament

Cele mai citite articole

Bullmastiff este un partener puternic și alert. Este persistent, activ și loial. Este iubitor și afectuos. Este un câine păzitor și însoțitor ușor de păstrat. Dacă Bullmastiff a fost obișnuit cu alte animale de companie și câini de la o vârstă fragedă, nu ar trebui să existe probleme majore. Bullmastiff este un câine de protecție loial și de companie. 

Datorită aspectului său impunător, este folosit și de poliție. Datorită naturii sale prietenoase cu copiii, este potrivit și ca un câine de familie. Cu toate acestea, ar trebui să se acorde întotdeauna o bună pregătire, întrucât un câine atât de mare trebuie să rămână întotdeauna controlabil.

Chow Chow

Acest câine fascinant de talie mijlocie, este de origine chineză și plin de secrete orientale. Poate că cea mai izbitoare caracteristică a acestui câine de talie medie este limba de un albastru închis – o caracteristică care poate fi găsită și la urs. Chow Chow trăiesc de obicei până la 8 ani, dar pot ajunge la vârsta de 10 ani dacă sunt îngrijiți în mod corespunzător și li se oferă hrana potrivită. Femela sănătoasă tipică cântărește de obicei 23 kg și are o înălțime de 45 cm. Masculul cântărește de obicei 32 kg și are o înălțime de 50 cm. 

Personalitate, trăsături de caracter și temperament

Chow Chow are o încruntare distinctă, care este adesea privită ca un semn de răutate. Dar, acest lucru nu are nicio legătură cu aspectul, deoarece, este un câine fericit, independent și loial. Își păstrează afecțiunea și dragostea pentru jocuri în familie. Învață foarte repede și este extrem de inteligent. Chiar dacă îi place să aibă spațiu pentru a alerga, se va așeza și într-o casă mai mică, cu condiția ca proprietarii să fie dispuși să facă sport regulat. 

Cele mai citite articole