Reteta de ficatei de pui cu gust rafinat

Foarte multe gospodine cumpara ficatei de pui de la magazin in stare proaspata sau congelati si ii pregatesc dupa retete proprii sau transmise din generatie in generatie. In general, ficateii de pui se prepara prajiti, la cuptor, cu vin alb, in supe sau sub forma de pateu de ficat de casa. Insa gospodinele nu trebuie sa se limiteze numai la aceste retete, ci pot lua in considerare si alte modalitati de a pregati ficatul de pui, alte combinatii, alte retete din bucatariile lumii.

Ficateii de pui cu sos de rodie reprezinta o reteta araba extraordinara, acest fel de mancare fiind servit in cele mai mari restaurante libaneze, ca antreu cald, apreciat pentru fragezimea ficateilor si pentru gustul desavarsit, dulce-acrisor, dat de rodie. Reteta este foarte simpla, delicioasa, nu necesita multe ingrediente, iar rezultatul este nu numai bun, ci si foarte sanatos. Rodia este un fruct bogat in antioxidanti naturali, care poate fi consumat atat in stare cruda, cat si in diferite preparate.

Ingredientele necesare pentru prepararea ficateilor cu rodie

Pentru a pregati ficatei de pui cu rodie, sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • o jumatate de kilogram de ficatei de pui proaspeti;
  • o jumatate de ceapa alba;
  • sirop de rodie si un fruct de rodie;
  • apa;
  • o lingura de unt;
  • o lingura de ulei de masline;
  • chimen, coriandru si piper negru macinat, precum si boia dulce.

Modul de preparare al ficateilor de pui cu rodie

Cele mai citite articole

Ficateii de pui proaspeti se spala, se curata de pielite si de grasime si se lasa putin in lapte, pentru a deveni mai fragezi. Intr-o tigaie se toarna lingura de unt si cea de ulei de masline, in care se va rumeni putin ceapa tocata. Cand aceasta incepe sa devina aurie, se pot adauga ficateii. Ficateii se rumenesc pe ambele parti.

Cand ficateii capata o culoare frumoasa, se adauga sosul, format din 100 de ml de apa amestecata cu cateva linguri de sos de rodie, precum si condimentele macinate. Se pune capacul peste cratita si se lasa sa fiarba cinci minute. Se intorc de pe o parte pe alta si se asteapta ca sosul sa scada, ficateii sa devina fragezi, bine facuti. La final, se adauga inca o lingura de sos de rodie cu care se stropesc ficateii, iar apoi se stinge focul.

Sugestie de servire si prezentare

Ficateii de pui cu sos de rodie trebuie sa fie bine facuti. Pentru a fi serviti, se asaza in farfurie cu cateva bobite proaspete de rodie si cu putin coriandru proaspat. Se pot servi cu mamaliga sau cu o lipie proaspata.

Alte idei de retete sofisticate cu ficatei de pui

Pe langa reteta de ficatei de pui cu sos de rodie, exista si alte retete delicioase, ale caror vedete sunt ficateii. Asadar, gospodinele pot prepara ficatei de pui cu ceapa caramelizata si cu bacon, supa crema de ficat de pui, ficatei in crusta crocanta (preparat asemanator cu snitelul), ficatei de pasare cu unt si sos de rosii, ficatei de pasare serviti sub forma de frigarui, alaturi de un spanac delicios, dar si ficatei de pui in bacon sau aromati la ceaun sau ficatei de pui picanti.

Cele mai citite articole