Locale

Samsung a inventat bateriile din grafen, care se încarcă în 12 minute

Samsung SDI a produs și o parte din bateriile care luau foc anul trecut pe modelul Samsung Galaxy Note 7 și produce inclusiv bateriile de pe iPhone.

Ce este grafenul În cadrul cercetărilor a participat și Universitatea din Seul. Grafenul este cel mai subțire material din lume, este transparent și este de 200 de ori mai rezistent ca oțelul, dar și cel mai conductor material de pe planetă. Cercetătorii au reușit să realizeze o ”minge de grafen” și, conform testelor, aceasta permite majorarea capacității de stocare a energiei cu 45%.

Bateriile din grafen se pot încărca de cinci ori mai rapid decât cele pe litiu, utilizate astăzi, astfel că un telefon cu încărcare rapidă poate fi alimentat până la 100% în doar 12 minute.

Revoluția mașinilor electrice Pe lângă smartphone-uri și alte electronice, principala revoluție adusă de această descoperire va fi în domeniul mașinilor electrice. Acestea au nevoie de foarte multe baterii pentru a avea o autonomie crescută, bateriile fiind cele mai partea cu cele mai mari costuri în cadrul automobilelor electrice.

Sursa Libertatea.ro

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *