Diverse

Cum alegi ceasul potrivit: aspecte de care trebuie să ţii cont

Bijuteriile bărbătești pot întregi orice ținută şi reprezintă o dovadă de atenție acordată propriului stil vestimentar. Se poate considera ceasul ca fiind bijuteria masculină prin excelență. Poate fi cadoul ideal pentru iubit, tată, frate, amic. Dar ce criterii sunt importante în alegerea unui ceas bărbătesc? 

Mecanismul este foarte important

Există trei tipuri diferite de mecanisme: automat, mecanic și, în final, quarț. Cel mai întâlnit pe piață este mecanismul cu quartz. Folosind o baterie, acest mecanism este foarte eficient și mai ales foarte simplu. Trebuie doar achiziționată o baterie nouă odată cu epuizarea celei vechi (foarte practic, nu-i așa?). Mărci renumite de ceasuri din lume folosesc mecanismul automat, care este și cel mai scump. Mecanismul mecanic va aduce mai multe complicații, și anume funcțiile terțe ale ceasului pot merge prost dacă nu este purtat în fiecare zi. Trebuie însă menţionat că ceasurile mecanice au un farmec aparte, care nu se va pierde în ani.

Alege funcţiile necesare

Ceasurile evoluează în timp și din ce în ce mai multe mărci oferă funcţii care se pot dovedi foarte utile pentru cei care le folosesc. Un cronometru integrat, un monitor de ritm cardiac (perfect pentru un ceas sportiv) sau chiar un GPS integrat. 

Ce dimensiune? 

Cele mai citite articole

Pentru o circumferință a încheieturii mâinii de 15 cm sau mai puțin, se recomandă un ceas cu diametrul carcasei de până la 32 mm. Pentru o dimensiune a încheieturii de la 15 la 17 cm, o carcasă între 28 mm și 36 mm se va potrivi ca o mănușă. Pentru o circumferință a încheieturii mâinii între 16 și 18 cm, se preferă carcase de ceas cu un diametru cuprins între 36 și 44 mm. Un ceas Tissot barbati este modelul potrivit pentru această dimensiune. Dacă circumferinţa este mai mare de 19 cm, se poate opta pentru carcase mai mari, de la 42mm la 50mm.  

Ce model de curea aleg?

Există mai multe opțiuni disponibile în acest sens. Există brățări din piele, oțel, silicon sau plastic. Pentru un stil clasic și atemporal, se va alege o curea din piele, mai exact din piele cu granulație. Pielea netedă este, de asemenea, un clasic, mai contemporan decât pielea granulată.

Pentru a rămâne tot la piele, dar cu o notă de originalitate, se pot alege brățări din piele exotică sau brățări cu imprimeuri care imită acest tip de piele. Brățările din plastic pot adăuga un aspect mai vintage ceasului. Cele din oțel vor oferi ceasului un aspect mai sportiv și mai puțin clasic. În cele din urmă, curelele din silicon adaugă o notă mult mai sportivă oricărui ceas. În plus, avantajul acestui tip de brățară este că poate merge fără griji în apă. 

Rezistența la apă 

Rezistența la apă a ceasului este un punct destul de important. Cu siguranță nu toţi bărbaţii se vor scufunda la 1000 m adâncime, dar când fac duș, se spală pe mâini și ceasul nu este rezistent la apă, poate fi o problemă. Mare atenţie însă, folosirea butoanelor sub apă nu este permisă, exista riscul deteriorării mecanismului.

Cele mai citite articole