Afaceri

Instalarea unei camere frigorifice într-o unitate HoReCa

După ce ați achiziționat unul dintre modelele de camere frigorifice de la TC Romania Crown Cool, un specialist vă va contacta pentru a organiza procedura de amplasare a acestui echipament special în unitatea dvs. HoReCa.

Etapa prealabilă amplasării unei camere frigorifice (de refrigerare, congelare sau congelare rapidă)

Se vor verifica măsurătorile amplasamentului, se vor evidenția orice obstacole potențiale, se va verifica dacă există o ventilație corespunzătoare și alte aspecte similare care ar putea împiedica instalarea sau restricționa în vreun fel performanța camerei frigorifice comandate. 

Presupunând că inspecția preliminară are succes, instalarea se va face la un moment convenabil pentru dvs., pentru a nu aduce prejudicii activității curente ce se desfășoară în unitatea respectivă. 

Este bine de știut și faptul că, în funcție de locație, modelul și dimensiunile camerei frigorifice, o instalare tipică durează destul de puțin până va fi finalizată, iar acest echipament complex este de obicei disponibil pentru utilizare imediat după aceea. 

Caracteristici ale unei camere frigorifice de care e bine să ții seama la achiziționare

Pentru a face viața mai ușoară clienților, producătorii de camere frigorifice includ adesea caracteristici utile suplimentare care le îmbunătățesc funcționarea și performanțele de zi cu zi.

Decongelarea automată este de obicei o facilitate standard în cazul majorității modelelor de camere frigorifice. Decongelarea electrică topește în mod activ gheața, asigurând o refrigerare continuă și eficientă.

Culoarea este în mare parte o decizie de ordin estetic, deși tradițional culorile mai închise tind să fie mai bune pentru camerele frigorifice instalate extern. Murdăria prezentă în aer liber poate fi rapid destul de evidentă pe pereții exteriori de un alb pur, de aceea nu va face o impresie bună acelor clienți care vor vedea camera rece respectivă.

Posibilitatea evacuării de urgență este integrată în toate camerele frigorifice moderne. Toate includ un simplu buton intern care deschide ușa. Altele pot include un buton de panică în interior sau elemente blocante care împiedică închiderea accidentală a ușii și rămânerea în interior a angajaților.

Luminile interioare manuale sau automate sunt în general montate standard pentru a facilita accesul și organizarea stocului în cele mai bune condiții de vizibilitate.

Cele mai citite articole

O rampă poate fi utilizată pentru a ajuta la încărcarea în special a materiilor prime grele sau voluminoase ce se transportă pe cărucioare. De asemenea, rampele elimină pericolul de împiedicare cauzat de cadrul ridicat al ușii.

Ușile pot fi de cele mai multe ori de aceeași culoare cu panourile ce reprezintă pereții. Acest lucru nu numai că previne furtul potențial (este aproape imposibil să se deschidă ușa de către o persoană străină), ci ajută și la menținerea temperaturii interne, deoarece fac corp comun cu suprafața pereților camerei frigorifice, economisindu-se astfel energie. Aproape toate camerele frigorifice sunt blocabile și sunt atent proiectate pentru a se preveni spargerile.

Ușile cu închidere automată ajută la reducerea costurilor de funcționare, deoarece camerele frigorifice trebuie să lucreze mai mult pentru asigurarea unei temperaturi constante, atunci când ușa este deschisă. De asemenea, dacă brațele sunt pline de produse ce trebuie scoase din camera frigorifică, nu mai este nevoie ca personalul să închidă ușa… cu piciorul!

Deși majoritatea camerelor reci ce se pot amplasa în exteriorul unității sunt foarte solide, un acoperiș rezistent la intemperii este de obicei recomandat pentru a se preveni acumularea de apă de ploaie deasupra instalației respective.

Cum sunt livrate camerele frigorifice? 

În urma anchetei de amplasament, o echipă specializată va aduce tot ce este nevoie, inclusiv panourile tip pereți, așa că nu este nevoie să vă faceți griji în timp ce așteptați instalarea.

Camerele reci sunt doar pentru depozitarea alimentelor?

Nu. Puteți pune în ele orice produse care necesită răcire sau congelare, deși, dacă ulterior trebuie să păstrați acolo alimente, interiorul va trebui să fie extrem de atent igienizat și curățat. Unitățile obișnuite nealimentare care au nevoie de camere frigorifice sunt florăriile, fabricile de bere și farmaciile.

Poate fi mutată o cameră frigorifică odată instalată?

Odată instalată pe poziție, de obicei nu este recomandabil să se mute un astfel de echipament. Cu toate acestea, unele camere frigorifice modulare pot fi mutate, dar trebuie apelat tot la experți. Încercarea de a muta prin forțe proprii un astfel de echipament special ar invalida categoric orice garanție!

Ai și tu nevoie de o cameră frigorifică pentru afacerea ta? Profesioniștii de la TC Romania Crown Cool te pot ajuta în acest sens. Pe tcromania.com găsești datele lor de contact!

Cele mai citite articole