Stiri

Cum poate fi aleasa mobila pentru sali de evenimente?

Salile de evenimente sunt deseori amenajate in asa masura incat sa para impunatoare si sa fie reprezentative pentru un stil de viata glam. Asadar, proprietarii unor locatii aleg sa investeasca in obiecte de decor care sa scoata in evidenta aceste spatii, insa uita de aspectul general al mobilierului. In cele din urma, o locatie frumoasa, cu o arhitectura impresionanta, poate avea un aspect schimbata complet daca mobilierul este ales gresit. 

Asadar, in momentul in care sunt alese piese noi de mobilier, proprietarii de restaurante si hoteluri trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte.

Materialele folosite pentru realizarea mobilierului

In momentul in care se incearca redecorarea unui spatiu, aspectul per total al unor piese de mobilier pentru sali de evenimente este cel mai important, iar acesta este redat intotdeauna de calitatea materialelor folosite. Astfel, proprietarii ar trebui sa aleaga produse confectionate din materiale rezistente, precum: lemnul, metalul sau plasticul foarte dur. In acest mod se vor putea utiliza piese care au texturi diferite si care au, totodata, un impact vizual foarte mare. 

Piesele pot fi toate din acelasi set sau se poate realiza un mix intre obiecte care sunt fabricate din diferite materiale. Aceasta este, in cele din urma, alegerea proprietarului.

Forma si design

Cele mai citite articole

Pe piata se regasesc diferite piese care prezinte anumite tipuri de design, de la cele clasice si standard, pana la cele cu un aspect modern. Indiferent de estetica abordata, este important de stiut ca toate piesele trebuie sa aiba acelasi design, pentru a reda senzatia de unitate. Astfel, spatiul va fi decorat armonios si nu va deranja vizual.

De altfel, exista piese confectionate din materiale de calitate, care prezinta forme inedite si au un aspect unic, fapt pentru care nu va fi greu de obtinut o estetica anume a salii de evenimente.

Confort

In momentul in care se alege mobilierul, proprietarii trebuie sa ia in calcul ca acesta trebuie sa fie confortabil si ergonomic, astfel incat toti clientii sa se poata relaxa. Datorita acestui fapt, este importanta investitia in scaune restaurant care sa fie foarte confortabile si usor de accesat. Nu este indicat ca aceste piese sa fie confectionate din materiale grele, datorita faptului ca sunt cele mai utilizate obiecte de mobilier, iar toti clientii le vor folosi. 

De altfel, este indicat ca inaltimea meselor sa fie medie, pentru a nu crea disconfort clientilor, in momentul in care acestia stau asezati la masa.

Paleta de culori

Ultimul criteriu care trebuie luat in considerare in momentul in care se aleg noile piese de mobilier pentru o sala de evenimente este reprezentat de paleta de culori. Aceasta trebuie sa fie armonioasa, monocroma sau foarte colorata. Nuantele alese trebuie sa fie blande, evitand culorile puternice precum nuantele neon de oranj, galben, rosu sau verde intr-o proportie foarte mare. In cazul in care se incearca crearea unui spatiu intim, este recomandata utilizarea anumitor nuante de bej, maro, roz sau alb. Cu ajutorul acestora se va crea, totodata, si iluzia ca spatiul este mult mai mare.

Cele mai citite articole