Stiri

Cum te poate ajuta eficient Power BI in cadrul companiei tale?

Power BI te poate ajuta sa utilizezi datele pentru a obtine mai mult. Ai inceput sa ceri mai multe date de la clientii tai, astfel incat sa poti monitoriza economia tranzactiilor companiei. Scopul este de a evalua cat mai corect posibil campaniile tale si impactul marketingului asupra functionarii intregii companii. De exemplu, poti afla ce produse sunt cel mai adesea vandute in pierdere sau unde, dimpotriva, exista mai mult spatiu de marja. Cum poti sa o faci?

Este crucial pentru fiecare afacere sa stie ce produse castiga de fapt si are sens sa sprijini acest fapt prin publicitate. Pentru a obtine aceste informatii, trebuie sa se tii seama de orice , de la costurile de marketing la preturile de achizitie a produselor, taxele de depozitare la ambalare si postale. Daca ai mii de produse in diferite proiecte, nu este usor sa le urmaresti. Dar este posibil!

Vizualizare in Microsoft Power  BI

Pentru aceasta folosesti diferitele solutii power BI. Acestea permit conectarea la un numar mare de alte aplicatii , este usor si simplu sa creezi vizualizari usor de utilizat, iar datele sunt accesibile de oriunde .  

Pentru clienti, te poti conecta direct la baza de date SQL si poti utiliza facil sistemul de contabilitate. Dupa identificarea datelor necesare, vei lucra intr-adevar numai cu ceea ce este util si necesar pentru obiectivul tau . 

Cele mai citite articole

De exemplu, poti obtine informatii importante despre comenzile de produse de-a lungul timpului si despre costul procesarii acestora. Urmatorul pas crucial este verificarea datelor . Este necesar sa identifici toti suspectii (parti pe care nu le doresti in raport) si, de asemenea, pe cele lipsa (articolele tale lipsa intr-un puzzle complet).

Atat de partea companiei tale, cat si a clientilor. Datele sunt cel mai bine cunoscute de tine insusi, deci este recomandabil sa tratezi direct cu utilizatorii. Apoi stabileste totul bine pentru a evita o posibila distorsiune.

Acum nu iti mai ramane decat sa pui impreuna informatiile . Folosind DAX , care este special conceput pentru a functiona in Microsoft Power BI , vei folosi formule pentru a calcula alte variabile importante.

Poti obtine vizualizari clare ale rapoartelor pentru:

  • Proiecte individuale de client
  • Produse
  • Tendintele veniturilor
  • Tendinte pozitive de marja (produse de top)
  • Tendinte negative ale marjei (produse de pierdere)

Intotdeauna strategic

De asemenea, vei folosi aceste rapoarte in planificarea investitiilor in campanie . Vei selecta produse care sunt profitabile si vei analiza daca ar fi posibil sa faci publicitate si sa vinzi mai mult. Vei retrage articolele pierdute din campanii sau vei incepe sa investesti mai putin in ele. Datorita acestui lucru , cu ajutorul Power BI vei lucra inteligent si strategic cu bugete si vei gasi cele mai bune solutii pentru orice situatie cu care se poate confrunta compania ta.

Cele mai citite articole