Astazi, pizza este la mare cautare atat in restaurantele mici, cat si in restaurantele scumpe. Dar daca te decizi sa gatesti aceasta delicatesa singur acasa si nici macar intr-un cuptor obisnuit, ci intr-un cuptor pizza, atunci poti alege un astfel de dispozitiv din magazinul online contigrup.ro. Cuptoarele electrice pentru pizza sunt utilizate in prezent nu numai de pizzarii profesionisti din unitatile de catering, ci si de bucatarii amatori de acasa. Va fi destul de dificil pentru o persoana care nu are idee despre caracteristicile tehnice ale unui dispozitiv de calitate, sa faca alegerea corecta a cuptorului electric pentru pizza sau coacerea produselor de panificatie.
Extern, designul dispozitivului este similar cu un cuptor portabil de mare putere. Datorita cresterii temperaturii in interiorul structurii, se obtine un volum uniform de coacere a aluatului, care este baza pizza.
Producatorii moderni ofera clientilor lor optiuni „mini”, precum si aparate de dimensiuni mari. In acest caz, este recomandabil sa alegi un model bazat pe spatiul existent de lucru al bucatariei, deoarece, in ceea ce priveste puterea si functionalitatea, optiunile compacte nu sunt inferioare. Dimensiunile minime ale unui cuptor de pizza electric sunt cuprinse intre ø 33 si 36 cm. Cu cuptorul pizza utilizatorul va putea gati 6 sau 9 pizza cu o camera a dispozitivului, iar cu 2 camere, 12 sau 18 pizza.
In plus fata de diferentele de dimensiune a dispozitivului, este obisnuit sa clasifici cuptoarele pentru pizza in functie de tipul elementului de incalzire, de modul in care sunt incarcate si de coacerea produselor de panificatie.
Cuptoarele electrice pentru pizza sunt cele mai populare in utilizare nu numai in randul proprietarilor de cafenele si restaurante, ci si a bucatarilor amatori. Un dispozitiv pentru pizza electric presupune prezenta elementelor de incalzire mobile, care sunt principalul element functional pentru cresterea temperaturii in interiorul structurii dispozitivului in cauza. In acest caz, gradul maxim atins in interiorul camerei nu depaseste 400-450 de grade C. In consecinta, viteza de gatit intr-un cuptor pizza electric va fi usor mai mica decat intr-un proces similar cu lemne de foc.
Consumul de energie
Consumul de energie, atunci cand vine vorba de utilizarea unui cuptor alimentat de o sursa de energie, in mod optim, nu trebuie sa depaseasca 220 V. In aceste conditii, cuptoarele de pizza vor fi nu numai rapide, ci si cat mai economice posibil.
Capacitatea de productie
In acest caz, este recomandabil sa dai preferinta dispozitivelor cu un indicator de 5 – 10 kW.
Disponibilitatea functiilor suplimentare
Optiunile incorporate, cum ar fi senzorul de incalzire, protectia impotriva supraincalzirii structurii, temporizatorul, fereastra de vizionare, toate tipurile de indicatoare luminoase si asa mai departe, sunt foarte apreciate.
Combinatia perfecta de proprietati functionale si rezistenta la deteriorarea mecanica, face ca aceste modele de cuptoare pizza sa fie ideale pentru iubitorii de aparate de inalta calitate.