Stiri

De ce este importanta gradinita pentru copii?

Gradinita este foarte importanta pentru copii pentru ca ii ajuta sa se pregateasca pentru scoala primara si sa dobandeasca cerintele necesare la inceputul carierei scolare. De asemenea, ii gradinita Seva Edu ii invata pe copii cum sa se comporte in preajma altor copii de aceeasi varsta sau de varste diferite.

Importanta gradinitei

Gradinita Seva Edu este un pas esential in calatoria copiilor pentru a garanta succesul lor scolar. Misiunea sa principala este de a-i face pe copii sa-si doreasca sa mearga la scoala pentru a invata, a-si afirma si a-si dezvolta personalitatea.

Este un loc in care copiii vor invata impreuna si vor trai impreuna. Ei isi dezvolta limbajul oral acolo si incep sa descopere scrisul, numerele si alte domenii de invatare. Ei invata jucandu-se, gandind si rezolvand probleme, exersand, amintindu-si si memorand.

Majoritatea parintilor nu acorda mare importanta acestui curs pregatitor, potrivit acestora, copiii nu vor invata mare lucru la gradinita. Pe langa invatare, aceasta este o buna oportunitate pentru copii de a se familiariza cu prieteniile si interactiunile cu alti micuti inca de la o varsta frageda. 

Majoritatea copiilor mai au probleme in primele zile de scoala. Odata intors din prima zi de scoala, ei decid sa nu se mai intoarca si sa ramana acasa cu parintii lor si intr-un mediu familiar. Un copil care a urmat gradinita nu va avea aceste probleme. Aceasta experienta este cu siguranta un plus pentru copil. 

Iata cateva exemple de activitati interactive prezente in scolile pregatitoare:

  • Activitati sportive: 

Ei participa la mai multe activitati sportive, ajutandu-i sa-si dezvolte muschii si corpul. Copiii de aceasta varsta pot invata mai repede si pot face exercitii de intindere pe care copiii mai mari nu le pot face.

  • Cursuri de limba: 

Se ofera cursuri de limba straina; in functie de gradinta, copiii pot invata engleza, spaniola, italiana si franceza. Acest lucru ajuta la dezvoltarea capacitatilor lor. De asemenea, s-a dovedit ca invatarea mai multor limbi este mult mai rapida la o varsta frageda.

  • Activitate interactiva:

Cele mai citite articole

In faza pregatitoare, copiii participa la mai multe activitati interactive in timp ce invata noi abilitati.

  • Jocuri: 

Sunt organizate mai multe jocuri, invatarea devine apoi distractiva si orientata spre joc.

  • Pictura: 

Pictura ajuta la dezvoltarea imaginatiei. Copiii invata sa picteze si sa amestece culorile.

  • Cantece: 

Copiii pot canta impreuna si pot participa la spectacole live.

  • Colaj folosind materiale reutilizabile: 

Copilul tau invata sa sorteze pentru reciclare si sa refoloseasca lucruri vechi, precum si sa le repare.

  • Vizitarea parcurilor si a gradinii zoologice: 

De multe ori, in cadrul gradinitelor sunt organizate iesiri distractive pentru a vizita gradinile zoologice si parcurile.

  • Gatit: 

Copiii pot invata sa gateasca cu prietenii lor.

  • Gradinarit: 

Gradinaritul este de asemenea inclus ca activitate.

Cele mai citite articole