Diverse

De ce lecțiile de limba engleză pentru copii ar trebui să fie personalizate

În educație, personalizarea susține abordarea conform căreia un singur tipar nu se potrivește tuturor, fiecare elev având nevoi diferite atunci când vine vorba de studierea unei materii. Platforma online Novakid.ro este unul dintre pionierii implementării tehnologiei care servește personalizării lecțiilor ESL (engleza ca a doua limbă) pentru micii cursanți, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. La numai un an de la lansare România constituie deja 3% din baza totală de utilizatori Novakid din 50 de țări. Se preconizează că ponderea locală va continua să crească treptat, iar până la finalul anului viitor va atinge 5%.

De la conținutul recomandat pe Instagram sau TikTok, până la serviciile din instituțiile medicale, personalizarea este esențială pentru o experiență de înaltă calitate, orientată spre utilizator. Aceasta reprezintă o prelucrare a datelor ce se bazează pe anumiți algoritmi de inteligență artificială, care ajută la optimizarea unor cantități mari de informații și vin în ajutor cu o soluție individualizată pentru o persoană care folosește diferite platforme.

Este important de reținut că studiul unei limbi străine este o sarcină complexă. Există 5 aspecte principale ce trebuie însușite: gramatica, scrierea, vorbirea, înțelegerea orală și cea scrisă. 

Cu toate acestea, fiecare elev are propriul progres în învățare. De exemplu, unii sunt mai buni la citit, înțelegând ideea principală a unui text uriaș în orice moment, dar rămân fără cuvinte atunci când trebuie să rostească doar câteva propoziții. Pe de altă parte, alții pot constata că vorbirea unei limbi străine este o activitate ușoară și relaxantă, însă ascultarea ridică adevărate probleme. Este absolut normal să existe astfel de puncte slabe. Ele pot fi revizuite cu ușurință prin exerciții și practică, iar aici intervine personalizarea – un adevărat erou.

Cum ajută personalizarea la îmbunătățirea procesului de învățare

cof

Personalizarea ajută la o mai bună adaptare a planului de studii, punând accent pe nevoile elevului. Un impact direct asupra rezultatelor finale îl are modul de abordare a materiei.

Asociația pentru Științe Psihologice din Washington a realizat o cercetare ce a avut în prim plan analiza a trei metode de revizuire a unui material în limba spaniolă pentru 179 de elevi de clasa a VIII-a.

  • Prima metodă a inclus materialul într-un set „în masă”, care acoperea lecțiile din acea săptămână;
  • A doua metodă a inclus materialul într-un set „distanțat generic”, care a fost doar din săptămâna precedentă;
  • Iar metoda finală, cea personalizată, a combinat materialele care au fost studiate anterior și au fost livrate studenților pe baza algoritmului, care a punctat cât de benefic ar putea fi pentru ei să îl revizuiască.

La examenul susținut la o lună după încheierea trimestrului, abordarea personalizată s-a dovedit a fi cea mai eficientă, sporind performanța cu 16,5% față de revizuirea în masă și cu 10% față de revizuirea generică distanțată.

Cum folosește Novakid personalizarea în predarea limbii engleze

Pentru a obține rezultate maxime de la cursurile de limbi străine, este esențial să ținem cont de 3 aspecte de bază: conținutul trebuie să fie adecvat grupei de vârstă, nivelului de pregătire și caracteristicilor fiecărui elev.

Cele mai citite articole

La Novakid, algoritmii de învățare automată, combinați cu feedback-ul profesorului, ajută la atingerea deplină a acestor obiective.

Toate exercițiile care sunt atribuite studentului se încadrează în categorii largi, legate de aspectele noastre lingvistice de bază. Fiecare dintre aceste categorii acoperă, de asemenea, diverse subteme care sunt evaluate; de exemplu, citirea nu înseamnă pur și simplu citirea unui text și răspunsul corect la întrebări, ci se acordă atenție și modului în care sunt recunoscute sunetele literelor și numele literelor sau modul în care vocabularul este înțeles”, susține Adrienne Laundry, dezvoltator senior de conținut, expert ESL și profesor Novakid.

Algoritmul alege astfel care sunt părțile pe care trebuie să se axeze și să lucreze un elev, atribuind exerciții de îmbunătățire în raport cu nevoile lui. Prin urmare copilul nu trebuie să recapituleze tot ceea ce s-ar putea să știe deja, ci se concentrează doar pe aspectele de care are nevoie.

În cazul în care există probleme semnificative cu o anumită categorie, ceea ce înseamnă eșuarea la mai mult de 30% din sarcinile date de Novakid, atunci studentul primește sprijin sporit, atât prin lecții suplimentare, cât și prin exerciții de îmbunătățire.

Pentru Novakid o maximă importanță o reprezintă creșterea abilităților de vorbire. De aceea, în această categorie, chiar dacă un subiect a fost catalogat ca fiind greșit, lecția suplimentară este imediat atribuită pentru rectificare.

Deși personalizarea s-a dovedit deja a fi foarte eficientă în furnizarea de rezultate excelente, Novakid lucrează în prezent la implementarea soluțiilor speech-to-text și la software-ul de recunoaștere al emoțiilor pentru a duce totul la nivelul următor. Procesul de personalizare este bine integrat în cursuri, fiind insesizabil de elev, mediul creat este unul confortabil, iar învățarea mai eficientă.

Despre Novakid

Novakid este o școală de engleză cu predare online pentru copiii de 4-12 ani, care s-a lansat pe piața internațională în anul 2017, ajungând să activeze în România începând cu anul 2021. Platforma Novakid a obținut premiul „Highest Satisfaction” în categoria Online Learning Platforms și s-a clasat în topuri pentru cel mai bun start-up și cea mai bună școală care oferă lecții individualizate copiilor, folosind metode inovative de predare.  

Copiii care urmează cursurile Novakid au parte de lecții asistate de profesori nativi, care predau materia în concordanță cu vârsta cursantului și caracteristicile psihologice de dezvoltare. Orice cursant beneficiază de o primă lecție gratuită, pentru ca profesorul să observe ritmul și modul în care aceasta lucrează și reține informații. Durata unei lecții este de 25 de minute, timp suficient și bine valorificat, în care elevul deprinde limba engleză prin diverse moduri: conversații, jocuri, activități meta-cognitive, videoclipuri și excursii virtuale. 

Pentru a afla mai multe despre școala de engleză Novakid vizitați www.novakid.ro.

Cele mai citite articole