Ferestrele panoramice sunt favoritele construcțiilor moderne de locuințe. Iar dacă este vorba de renumita tamplarie Salamander de proveniență germană cu atât mai bine.
Pereții de sticlă se găsesc din ce în ce mai mult în proiectele arhitecturale la modă. Inspirat de fotografiile frumoase din broșurile publicitare, de documentarele despre amenajările unor case de vis și de imaginile de pe net, acest trend tinde să devină extrem de popular și în România.
Ce sunt ferestrele panoramice?
Cuvântul „panoramă” este de origine greacă: “pan” (adică “totul”) și “hyrama” (“vedere”). A vedea totul, a observa totul, asta înseamnă o panoramă. Și cum poți face asta mai bine decât renunțând măcar la unul dintre pereții opaci ai casei tale?
O fereastră panoramică în adevăratul sens al cuvântului ocupă cel puțin 2/3 din lățimea și înălțimea unui perete de cameră (de la podea la tavan).
Datorită avantajelor incontestabile pe care le au, ferestrele panoramice sunt iubite de proprietarii de case la curte, apartamente moderne și penthouse-uri. O parte dintre argumentele care fascinează și atrag proprietarii care au obosit să mai locuiască în junglele marilor metropole se referă la:
- Posibilitatea de a obține într-o asemenea cameră o senzație inefabilă de zbor (dacă se află la înălțime);
- o vedere extinsă a peisajului urban sau a celui natural, dacă locuința se află departe de oraș;
- o abundență de lumină.
Imobilele care au ferestre panoramice arată senzațional și au o valoare mult mai mare decât a acelora cu pereți clasici. Iată de ce ferestrele panoramice reprezintă o investiție excelentă. Iar dacă profilele sunt și Salamander, cu atât mai mult!
Avantajele generale ale geamurilor panoramice includ:
- vedere excelentă de la fereastră;
- abundență de lumină;
- aspect luxos;
- valoare mai mare a imobilelor.
Dezavantajele cele mai obișnuite ale geamurilor panoramice:
- lipsa intimității (dacă geamurile sunt transparente 100%) și, în consecință, apare necesitatea de a găsi soluții pentru a proteja ceea ce se petrece înăuntru de ochi străini;
- livrarea mai scumpă și mai complicată decât la ferestrele Salamander normale oscilobatante sau culisante de mici dimensiuni;
- ridicarea (dacă este necesară) și instalarea după niște proceduri speciale, care necesită o pregătire anterioară a locului unde vor fi instalate, echipament de ridicare și personal calificat;
- structurile mari nu pot fi ridicate pe scările interioare sau cu ajutorul unui lift de marfă, deoarece sunt mai late;
- greutatea geamurilor termopan panoramice poate ajunge la 200 și chiar mai multe sute de kilograme, motiv pentru care este imposibil să se instaleze doar manual;
- instalarea în casele de la țară va costa mai mult;
- necesită utilizarea sticlelor securizate și a armăturilor antiefracție, deoarece ferestrele, ușile și pereții de sticlă, fiind luxoși, atrag întotdeauna “musafiri” neinvitați;
- atunci când o astfel de structură vitrată este destinată a face posibil accesul la o terasă, este necesară o fundație, capabilă să reziste structurilor grele de sticlă.
Ferestrele panoramice reci și calde
La structurile panoramice reci scopul principal este protejarea împotriva precipitațiilor și a vântului.
Ferestrele panoramice sunt geamuri premium, iar tâmplăria rece nu este niciodată ieftină. Prin urmare, geamurile panoramice calde sunt instalate mai des, deoarece au mult mai multe avantaje și proprietăți.
Geamurile panoramice calde au proprietăți ridicate de protecție termică, de aceea sunt destinate instalării în încăperi de locuit încălzite. Pe tot parcursul anului, cei din imobil se pot bucura de o vedere frumoasă stând în spatele ferestrelor panoramice calde și fiabile. Acest tip de ferestre panoramice este cel mai frecvent, deoarece domeniul de aplicare este aproape nelimitat.
Avantajele geamurilor panoramice calde:izolație termică și fonică de calitate ridicată, aplicabilă pentru geamurile spațiilor rezidențiale. Pot înlocui pereții, dar se pot și deschide în același timp asemeni unor uși clasice.
Pentru detalii și comenzi intră pe site-ul www.alcogroup.ro .