Stiri

Lucruri interesante despre airsoft pe care orice incepator si-ar dori sa le afle

Desi Airsoft-ul este un adevarat fenomen in intreaga lume, exista, in continuare persoane mult prea putin familiarizate cu acest concept. Originar din Japonia, jocul a inceput sa aiba adepti de toate varstele, inclusiv in Romania. Activitatea desfasurata outdoors, se adreseaza cu precadere persoanelor active care isi doresc sa traiasca o experienta army. Jucatorii se transpun in pielea soldatilor si pornesc in misiuni de recunoastere specifice teatrelor de operatiuni.

Informatii generale despre airsoft

Airsoft este un joc strategic de echipa, organizat intr-un cadru organizat ce se desfasoara pe baza unor reguli.

Jucatorii au la dispozitie arme airsoft similare celor folosite de armata. Acesta sunt insa complet inofensive si nu reprezinta niciun pericol pentru participant.

Varsta minima pentru participarea in cadrul jocurilor Airsoft este 18 ani, prezenta minorilor fiind strict interzisa.

Jocul trebuie sa se desfasoare intr-o zona special amenajata astfel incat publicul sa nu aiba acces.

Dincolo de armele necesare, participantii au nevoie si de o costumatie specifica, aceasta fiind compusa din ochelari si/sau masca, pantaloni si geaca de camuflaj, incaltaminte adecvata, dar si manusi tactice pentru o mai buna manuire a armelor. Echipamentul poate fi inchiriat la fata locului sau poate fi achizitionat dintr-un magazin airsoft.

Cele mai citite articole

Armele nu pot fi utilizate in afara spatiului amenajat. In Romania, exista inclusiv o legislatie care interzice folosirea armelor si practicarea jocului in afara cadrului organizat. Este important ca novicii sa cunoasca in amanunt limitele acestui joc inainte de a incepe sa-l practice.

Fiind un joc de echipa, jucatorii trebuie sa se inteleaga din priviri si prin semne pentru a- i prinde pe adversari. Terenul accident unde sunt organizatele sesiunile de Aircraft pot pune mari probleme incepatorilor astfel ca recomandarea este ca acestia sa participe la cateva sesiuni  in calitate de spectatori pentru a-si face o impresie generala despre modalitatea de desfasurare.

Recomandari pentru primul joc de airsoft

Incepatorii trebuie sa stie regulile de baza pentru o buna desfasurare a jocului. Spre exemplu, armele nu trebuie folosite la o distanta mult prea mica pentru ca bilele de plastic pot provoca arsuri si rani adversarilor. 

Fair – play-ul este extrem de important. Participantii trebuie sa recunoasca atunci cand sunt atinsi pentru buna desfasurare a intregului joc. Increderea reciproca este esentiala in cadrul unei activitati de echipa.

Arma folosita in timpul jocului trebuie sa corespunda nivelul de experienta al jucatorului, acesta fiind motivul pentru care novicii ar trebui sa opteze pentru armele cu tragere automata electrica, acestea fiind cel mai usor de folosit.

Echipamentul de Airsoft joaca un rol extrem de important in siguranta participantilor. Ochelarii de protectie sunt absolut obligatorii, iar incaltamintea trebuie sa se potriveasca campului de joc. Bocancii in stil militar sunt alegerea ideala pentru evitarea accidentarilor nedorite.

Distractia si adrenalina sunt nelipsite astfel ca experienta se poate dovedi a fi una cu adevarat interesanta pentru pasionatii jocurilor tactice. Desi, Airsoft-ul este o activitate barbateasca, exista foarte multe femei care se incumeta si se arunca in lupta alaturi de reprezentantii sexului tare.

Cele mai citite articole