Tu știi cum trebuie să pregătești delicioasa rețetă de ficăței de pui picanți?

Ficatul de pui ar putea să nu fie pe gustul oricui, însă preparați într-un mod cu totul original, aceștia pot deveni un fel de mâncare preferat de mulți. Și este important de cunoscut faptul că ficatul de pui are un conținut mare de proteine,  cu un conținut nutrițional mare.

Acești ficăței de pui au un conținut ridicat de proteine ​​și fier și conține multe vitamine și minerale. Sunt perfecți pentru oricine urmează o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau pentru cei care își doresc să aibă parte de mese sănătoase. Și, de îndată ce te vei obișnui cu gustul lor și vei învăța să pregătești această rețetă de ficăței de pui picanți, vei descoperi că, de fapt, sunt extrem de delicioși și vor deveni felul de mâncare preferat al întregii familii.

Trucul pentru a găti ficatul de pui cu adevărat grozav este să nu-i gătești prea mult. Când sunt ținuți prea mult pe foc, aceștia devin duri și cauciucați. Când sunt gătiți perfect, sunt suculenți. 

Această rețetă poate fi servită cu pâine prăjită, ideală pentru a o înmuia în sosul ficățeilor.

Ingrediente necesare pentru rețeta de ficăței de pui picanți:

·   2 linguri unt

·   500 g ficat de pui curățat și tăiat

·   3 căței de usturoi zdrobiți

·   3-4 linguri sos picant sau 2 ardei iuți

·   sucul de la o lămâie

·   jumătate de cană de smântână

·   sare și piper după gust

·   pătrunjel tocat pentru a servi

·   pâine prăjită, pentru servire

Cum se pregătește rețeta de ficăței de pui picanți?

Pentru a pregăti această rețetă de ficăței vei avea nevoie de o tigaie mare.

·   Spală foarte bine ficățeii de pui și curăță-i, până nu mai au nici un pic de fibră albă și exces de grăsime, apoi lasă-i pe un prosop de hârtie pentru a se usca.

·   Pune untul in tigaie si adaugă ficatul de pui. Ține-l în tigaie până se rumenește bine pe ambele părți, iar dacă nu există suficient loc, poți să îl împarți în mai multe ture pentru prăjire. Acest lucru este necesar, căci dacă bucățile de ficat sunt îngrămădite în tigaie, rezultatul va fi că aceștia vor fi pregătiți la abur, în loc de a fi prăjiți.

·   După ce fiecare bucată de ficat este rumenită pe ambele părți, adaugă sosul iute sau ardeii iuți tocați mărunt și usturoiul.

·   Se lasă pe foc până când usturoiul își dezvăluie aroma și sosul iute începe să se usuce, apoi se toarnă smântâna și sucul de lămâie. 

·   Se condimentează după gust cu sare și piper și se lasă să fiarbă încă 5 minute.

·   Când se oprește aragazul, se presară deasupra pătrunjelul proaspăt tocat.

Acest preparat merge de minune să fie servit alături de pâine prăjită pentru a putea înmuia în sosul format în tigaie.