Diverse

Cum alegem ușile interioare în funcție de podea?

Când planificați decorarea locuinței, este important să aveți o imagine clară despre cum doriți să arate casa dvs. Dar, indiferent dacă sunteți un constructor, un designer, un dezvoltator sau chiar proprietar, adevărul este că ușile interioare pot fi adesea unul dintre ultimele lucruri la care ne gândim. Și este păcat pentru că specialiștii spun că ușile interioare dintr-o locuință trebuie să se potrivească cu tot ceea ce se află în casă, de la podea până la tavan. 

Degeaba o cameră beneficiază de finisaje generoase dacă acestea nu se potrivesc cu ușa care face trecerea în altă cameră.

Ușa cu „design unic” 

În prezent, mulți oameni preferă același design de usi de interior pentru întreaga lor casă. Acest lucru are multe avantaje, creând un sentiment de coeziune și armonie în tot spațiul. Și, dacă doriți mici variații fără a schimba aspectul, mizați pe uși cu același design, dar finisaje diferite; de exemplu, uși cu același design, dar realizate una în finisaje albe, alta în finisaj de stejar etc.

Dacă doriți această abordare, asigurați-vă că ușa dvs. se potrivește cu pardoseala în fiecare cameră. În plus, se combină bine și cu nuanțele de vopsea sau tapet? De exemplu, într-o bucătărie, doriți ca finisajul din lemn al ușii să se potrivească cu lemnul mesei sau al dulapurilor? 

O regulă generală spune că două piese de mobilier care arată aproape la fel, dar care nu se potrivesc deloc, vor deranja mai mult privitorul decât două piese distincte. În acest fel, o ușă de stejar ar putea să nu se potrivească cu o podea de stejar de o culoare ușor diferită, în timp ce aceeași ușă de stejar ar putea arăta fabulos cu pardoseala de bucătărie gri închis. 

Cele mai citite articole

Mizați mai mult pe nuanțe complementare decât pe o asemănare identică.

Griul este în tendințe

Nuanțele de gri continuă să rămână la modă, iar ușile nu fac excepție. Minunatul gri al ușii de interior a devenit un „clasic contemporan” care conferă un stil răcoros multor interioare.

Culoarea gri se potrivește excelent cu o gamă largă de vopsele și stiluri diferite, dar pot exista unele pardoseli și stiluri cu care nu se poate combina, așa cum este o pardoseală în stil teracotă de cărămidă roșie, de exemplu.

Ușile albe

Altă nuanță de uși aflată în preferințele oamenilor este albul. Dar cum asortam usile albe cu parchetul? Există mai multe reguli. În principiu, specialiștii în design interior recomandă uși de interior albe cu parchet laminat bej cu inserții de gri sau, dacă aveți camere mici, mizați pe uși albe cu parchet alb sau gri.

Ușile cu model simplu, cele albe și cele lucioase se regăsesc în încăperi moderne, în timp ce ușile mate și cu cadrane decorative tridimensionale sunt potrivite pentru designul provensal sau american. Teoretic, ușile albe se află în echilibru stilistic cu un parchet deschis la culoare, înn nuanțe calde și naturale.

Cele mai citite articole